A négysávos úton, nem a zebrán akart átszaladni az autók előtt egy férfi. A gyalogos a záróvonalig jutott, majd szabályosan nekifutott egy arra közlekedő személyautónak. A férfi elesett a furcsa jelenetsort követően.

Eleve veszélyes volt, amire a gyalogos vállalkozott

Egy négysávos úton, nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen átkelni mindig rendkívül kockázatos. A Ferenciek terén, csúcsforgalom idején megtenni ez kifejezetten veszélyes ötlet. Egy férfi azonban mégis így akart átkelni az út egyik oldaláról a másikra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A baleset előzményeiről

A férfi kilépett egy busz mögül, majd átfutott az éppen akkor indulni készülő autók között. Éppen a BpiAutósok egyik olvasója előtt rohant át, akinek volt kamera a kocsijában, így minden rögzítésre került. Az az elképesztő jelenet is, ami ezután történt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem nézett jobbra

Bár a férfi arca a személyiségi jogok miatt nem látható, feltételezhetően nem nézett jobbra. Máskülönben látnia kellett volna, hogy éppen megindult a forgalom. Egy szabályosan közlekedő, fehér színű személyautónak nemes egyszerűséggel nekifutott a gyalogos.

Elesett a férfi

A gyalogos a furcsa ütközést követően elsett. Szerencséjére a fehér autó mögött érkező járművek meg tudtak állni, így nem történt nagyobb baj. A gyalogos pont a záróvonalra esett, így a másik irányból érkezők sem találták el.

A Weiss Manfréd úton is történt egy megdöbbentő eset

Szintén egy gyalogos felelőtlensége miatt történt majdnem súlyos baleset a Weiss Manfréd úton. Ugyanennek a videónak a második felében látható az eset, amely cikkünk végén megtekinthető.

Zöld volt a lámpa az autósoknak, a gyalogosoknak biztosan nem

A felvételen jól látható, hogy már hosszú másodpercek óta zöld a lámpa az egyenesen haladó járműveknek. Ilyenkor a gyalogosoknak minden esetben piros jelzés van érvényben, ehhez kétség sem férhet. Egy férfi azonban erre fittyet hányva elindult, hogy átkeljen a zebrán.

Éppen telefonált

A gyalogos nagyon belefeledkezhetett a telefonálásba. Amikor látta, hogy nagy a baj, ösztönösen megtorpant. Egyik kezét maga mellé emelte, ez azonban aligha segített volna rajta.

Ezek is érdekelhetnek!

A kamerás jármű sofőrje le tudott fékezni

Szerencsére a sofőr észnél volt, és a zöld jelzés ellenére időben megállt. A gyalogos így sérülés nélkül megúszta az esetet, majd átkelt a zebrán. Ezt követően folytatta a telefonbeszélgetést, mintha mi sem történt volna. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az eset videón

Kiemelt kép: BpiAutósok – Forrás: BpiAutósok