Tábori kórházzá alakítják a Hungexpo egyik pavilonját. Erről már fotók is felkerültek az internetre. A kiállítási központ kommunikációs vezetője megerősítette, hogy valóban egészségügyi ellátóhellyé alakítják az egyik csarnokukat.

Ahogy azt tegnap az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon Hungexpo Zrt. arról tájékoztatta az operatív törzset, hogy szükség esetén felajánlja a területén lévő, legmodernebb, 9000 négyzetméteres kiállítási csarnokát (a G pavilont), amely mobil elemekkel felosztható.

A terület körülhatárolt, rendelkezik mosdóblokkokkal, parkolóterülettel, a kapcsolódó pavilonban orvosi vizsgálóhelységek, pihenőszobák kialakítására is lehetőség nyílik így, ha a szükség úgy kívánja egészségügyi ellátóhelyként is felszerelhető – írta a rendezvényhelyszínt működtető vállalat múlt csütörtöki közleményében.

Mostanra kiderült, hogy az operatív törzs elfogadta a felajánlást, Szántó Gabriella, a Hungexpo kommunikációs igazgatója az Indexnek azt mondta, megkezdték a terület felmérését és előkészítését az egészségügyi ellátóhellyé alakításra. A Facebookon tegnap óta már egy kép is megjelent a tábori ágyakkal telerakott pavilonról.

A cég előzőleg jelezte, felelős vállalatként a rendelkezésére álló infrastruktúrát igyekszik a védekezés szolgálatába állítani, ugyanakkor abban bíznak, hogy a koronavírus-járvány terjedése nem éri el azt a kritikus pontot, hogy szükség legyen a kiállítóterem használatára.

Spanyolországban is hasonló épületeket alakítottak át

Korábban Madridban is úgy döntöttek, hogy a város kiállító- és vásárcsarnokát tábori járványkórházzá alakítják át, a kiállítótérben 5500 ágy fér el és helyet kap egy intenzív osztály is – írja a 24.hu

Kiemelt kép: Hungexpo átalakított csarnoka – Forrás: Facebook