10 ezer budapesti 14 éven aluli gyereknek egyenként 10 ezer forintot ad táboroztatási támogatásként a főváros. Ezzel a lépéssel Budapest vezetése azokat a szülőket szeretné segíteni, akiknek már elfogyott a szabadsága és nem tudja megoldani a gyermek nyári elhelyezését.

A szülőket a szabadsághiány miatt táboroztatási kedvezménnyel támogatja a főváros – jelentette be csütörtökön Karácsony Gergely.  

Ez azt jelenti, hogy 10 ezer 14 éven aluli budapesti gyerek szüleit tervezi ezzel az összeggel segíteni a Fővárosi Önkormányzat. A heti 35 ezer forintnál alacsonyabb összegbe kerülő táborok díjaihoz a táborszervezők által benyújtott és a szülők által aláírt igénylés alapján szeretnének segíteni.

A főpolgármester azt mondta, hogy a főváros erre elkülönített 100 millió forintot. A támogatás július 6-tól augusztus 31-ig igényelhető, ha a táborszervező szerződésekkel igazolja, hogy Budapesten, jogszerűen és átláthatóan működik.

A támogatásért ugyanis a szervezőnek kell a főváros illetékeseihez fordulnia, a szülők aláírásukkal igazolják a gyermekük részvételét csupán, más adminisztrációs teher nem hárul rájuk, mondta el.

Rezsitámogatásra is lehet pályázni

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy július 1-től a rászoruló budapesti lakosok rezsitámogatást kaphatnak a Fővárosi Önkormányzattól. A részleteket ebben a cikkben tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció