Szíven akarta szúrni orvosát az a beteg, aki csütörtök éjjel támadt rá a Honvédkórház munkatársára. Az orvosnak sikerült úgy fordulnia, hogy végül a tüdejét találta el a kés. A férfin életmentő műtétet hajtottak végre, jelenleg stabil állapotban van.

Megtámadta orvosát

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, egy beteg késsel szúrta meg az őt ellátó ügyeletes orvost csütörtök éjjel egy 6. kerületi kórházban. Később kiderült, a Honvédkórházban történt az eset.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megnyomta a tűzjelzőt

A támadó az 54 éves G. Imre az intézmény fekvőbetege, valamitől bódult állapotba került, majd megnyomta a tűzjelző készüléket. Ekkor lépett hozzá a fiatal orvos, Sz. Milán, mire a másik férfi azonnal elővette a kését.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Sok vért veszített

A Blikk úgy tudja, szíven akarta szúrni az orvost, akinek sikerült annyira bemozdulnia, hogy a penge végül a tüdejébe hatolt. Az osztály dolgozói elborzadva tapasztalták, hogy az osztályos orvos rengeteg vért veszít, de a gyors ellátásnak köszönhetően végül sikerült megmenteni az életét.

Megoperálták az orvost

Az orvost azóta megoperálták, stabil állapotban van. Sz. Milánért a felesége aggódik, a házaspárnak tavaly született gyermeke. Az internetes fórumok szerint a betegek hálával beszélnek az orvosról, többen azt írják, hogy fantasztikusan operál.

Büntetőeljárás indult

G. Imrét jelenleg rendőrök őrzik az intézményben. A BRFK közölte, az Életvédelmi Osztály emberölés kísérlet miatt indított büntetőeljárást.

Katonák és biztonsági őrök őrzik a kórházat

A Honvédkórház az az intézmény, amelyet már a járvány előtt is katonák és biztonsági őrök hada vigyázott a rendre. Ők felügyelik, hogy illetéktelenek ne zavarják a betegellátást. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Magyarország egyetlen egészségügyi intézménye, amely nyolc telephellyel rendelkezik. A belépési jogosultság kivételével a kórházi őrség nem vizsgálhat semmit, így csomag és ruházatátvizsgálást sem végezhet.

Megelőzhetőek lennének a támadások?

Bartus László nyugalmazott rendőr őrnagy a Blikknek elmondta: a kórházak őrszemélyzete az ott dolgozók és a betegek testi épségét, életét hivatott védeni, csak szakmai vizsgával rendelkező őröket foglalkoztathatnak. Az éjszakai, sürgősségi ügyeletet ellátó egészségügyi intézményeknél a külső őrség mellett kötelező a betegfelvételnél is kijelölni őrszolgálatot, akiknek pont az ilyen, orvosokat, más betegeket veszélyeztető támadásokat kellene megelőzni.

Tavaly is hasonló eset történt

A kórházban nem a csütörtöki volt az első súlyos bűncselekmény. Tavaly márciusban ugyanebben az intézményben brutális kegyetlenséggel rátámadt lélegeztető-gépen lévő betegtársára a Covid-osztályon egy kínai férfi.

Halálra szurkálta betegtársát

A fékezhetetlenül tomboló C. H. sebészollóval több mint 30-szor szúrta szemen a mélyaltatásban lévő, tanárként dolgozó édesanyát. O. Marianna a kórházban meghalt. A kínai mészáros pere nemrégiben kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. A bírónak azt vallotta, hogy nem emlékszik semmire a történtekből. C. H. kóros elmeállapota miatt nem büntethető, jelenleg is az Igazsági Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben őrzik. A férfi korábban szakácsként dolgozott, három gyerek édesapja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Honvédkórház Podmaninczy utcai telephelye – Forrás: honvedelem.hu