Egyre nagyobb veszélyt jelentenek a varjútámadások a 13. kerületben. A helyi önkormányzat ezért úgy döntött, varjúcsapdákat helyez ki a kerület több pontján. A történtek megosztják a közvéleményt, nem mindenki örül annak, hogy így akarják megoldani a kérdést az érintett területen.

Varjútámadások Angyalföldön

A 13. kerület a Facebook-oldalán számolt be a jelenlegi helyzetről. Mint írják, számos varjútámadásról érkezett hír az elmúlt időszakban, és olyan is volt, akit a támadás után az erősen vérző feje miatt kórházba kellett szállítani. A történtek miatt csapdák elhelyezése is szükséges volt.

A fiókáikat védik

A bejegyzésben kifejtették azt is, mi az oka a megnövekedett varjútámadásoknak, illetve mit kell tennünk hasonló helyzetben. „A varjak ilyentájt azért agresszívek, mert a fiókáikat védik. Nem tűrik az embert, de még a kutyákat se nagyon a fészkeik közelében. A költőhelyük közelébe ne menjünk!

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiáltsunk rá

A varjútámadást megelőzni szinte lehetetlen, a kivédésére azt javasolják a madarászok, hogy forduljunk szembe az állattal, s ha van kezünkben például szatyor vagy esernyő, azzal suhintsunk felé, és közben többször kiáltsunk rá. Erre minden valószínűség szerint leáll, elszáll a támadó.

Íme, a megoldás

A befogásra alkalmazott eszköz az úgynevezett Larsen-féle élőcsapda. Egyszerre több példányt is be lehet fogni vele. Az élőcsapdát kifejezetten dolmányos varjak és szarkák befogására tervezték” – hangsúlyozta a kerület a posztban.

„A kukákat kellene zárhatóra cserélni”

„Ez szégyen, a kukákat kellene zárhatóra cserélni, nem most kellene a fészkeket leszedni meg befogni őket kitelepítésre, amikor már kikeltek a fiókák. Ezt április végén kellett volna. Engem is támadtak már meg, de csak annyi, hogy legközelebb kerültem egy kicsit. Miért nem tudunk mi emberek alkalmazkodni egy kicsit? Szomorú” – írta egy hozzászóló a hírre reagálva.

„Etikátlan megoldás”

„Tök mindegy, hogy védettek vagy sem, ez teljesen etikátlan megoldás! Mi lesz a fiókákkal, akik a szüleiktől függnek? Mindezt azért, mert pár madárszülő védte a fiókáit… Engem és a kutyáimat is támadtak meg anno varjak a Népligetben, igyekeztem minél hamarabb eltűnni arról a részről. Ennyi” – tette hozzá egy másik lakó.

Kihelyezték a csapdákat

Egyszerre több példányt is befoghatnak vele

Kiemelt kép: varjúcsapda Angyalföldön. Fotók: Facebook/13. kerület