Budapesten, a 10. kerületi Sörgyár utcában leszakadt egy panelház szigetelése, emiatt pedig a lépcsőházban lakók nagyon nehéz helyzetbe kerültek, mert most kvázi az utcát fűtik.

A vihar tépázta meg

A Metropol-nak az egyik házban élő férfi nyilatkozott, aki elmondta, hogy a szigetelést a vihar tépázta meg, a fűtésszámlájuk pedig emiatt az egekbe szökött, hiszen jelenleg hiányos a burkolat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Brutális összeg

Egy cég az egész házra 90 millió forintért vállalta volna el a szigetelést, azonban a lakók jelentős része nyugdíjas, nem tudják mikből kifizetni ezt a horribilis összeget.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezt mondja az önkormányzat

A portál megkereste a 10. kerületi önkormányzatot is, akik megkeresésre elmondták: „Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat természetesen figyelemmel kíséri a kerületi ingatlanállomány helyzetét, az épületek állapotát, tekintettel azonban arra, hogy a tárgybeli társasházban az Önkormányzat nem rendelkezik tulajdonnal, pontos információnk a társasház állapotát érintően nincs” – írták, majd így folytatták.

A lakók feladata

„A társasház, illetve az egyes lakások, albérletek karbantartását, illetve felújítását a társasháznak és a társasházi tulajdonostársaknak kell elvégezniük.”

Az önkormányzatnak nincs lehetősége

„A magántulajdonban álló ingatlanok állapotának ellenőrzésére és az abba történő beavatkozásra – a szabálytalan kialakítások kivételével – az Önkormányzatnak nincs lehetősége.”

Voltak pályázatok

Az önkormányzat azt is közölte, hogy az elmúlt öt évben hirdetettek pályázatokat a lakóközösségeknek az épületek fejlesztésére, az aktuális pályázatokról a kerület honlapján lehet tájékozódni, azonban mint írták az érintett épület nem pályázott.

Nem pályáztak

„Az elmúlt öt évben az Önkormányzat mintegy 1,2 milliárd forint ilyen támogatást nyújtott a kerületi lakóközösségeknek, a Sörgyár utcai társasház azonban sajnálatos módon egy alkalommal sem nyújtott be pályázatot” – közölték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Egy óbudai panelház összes klímáját át kell építeni, mivel az egyik szomszédot idegesítette a klíma csöpögése

Kiemelt kép: Illusztráció Sörgyár utca, Kőbánya – Forrás: Google Maps