Szepes Mária regényét láthatjuk táncszínházra átírva a Várkert Bazárban. A Csodák Palotájában mechanikai kísérletek, a Magyar Természettudományi Múzeumban erdei kalandok várják az érdeklődőket, az Illúziók Múzeumában pedig nem hiszünk a szemünknek! Este virtuális csillagászati előadáson pillanthatunk be a távoli világba.

A változatlanság hullámhossza – táncszínház a Várkert Bazárban

Az előadást ihlető Szepes Mária-regény 1986-ban jelent meg. Kiadását azért engedélyezték, mert a szerző science fiction formába rejtve írta meg az egyén és a társadalom egymásra hatását, fejlődését vagy épp nem fejlődését.

Táncszínházi előadás Szepes Mária azonos c. regénye alapján

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Tánc és science fiction

Akkoriban ez a regényforma adott lehetőséget a társadalomkritika megfogalmazására, hiszen általa a történetek sosem hazánkban, hanem egy fiktív helyen, vagy akár egy idegen bolygón játszódtak, általában a jövőben. A darab különlegessége, hogy nonverbális és verbális elemek egyaránt megjelennek benne, bár a regényből kevés szöveget emel át, ezek a részletek kifejezetten fontos elemei az előadásnak.

Öveges professzor nyomán a Csodák palotájában

LENDÜLJ BE! Keresd az erőt! Ha a Newton kiállítás megtekintése után úgy érzed, már mindent tudsz, ez az előadás garantáltan elkápráztat. Légy tanúja, mi minden történhet erők összecsapásakor – invitál a Csodák Palotája mechanikai kísérletekre minden hétfőn és szerdán.

Hihetetlen erők

Illúziók Múzeuma a Terézvárosban

Ha egy kép többet mond ezer szónál, akkor győződj meg arról, hogy az illúzió több, mint egymilliót rejteget – hív az Illúziók Múzeuma, online időpontfoglalással!

Kalandos erdő a Természettudományi Múzeumban

A kalandos erdőben való séta során a kirándulók találkozhatnak óriáskullanccsal, vaspondróval, üregi állatokkal, gombafélékkel, borzzal, rókavárral. Sziklás területen, sűrű erdőben és az erdei dagonyában tekinthetik meg az erdő állatait, illetve tanulmányozhatják a kiállítás leghangsúlyosabb elemét; a nagy diorámát, amelyben megtalálhatóak a Kárpát-medence erdeinek leggyakoribb fajai.

Játékos tanulás

Madarak, vaddisznók, éjszakai állatok

De a kaland itt még közel sem ér véget! A látogatók egy vadászlesről kémlelhetik a szemközti fa ágain üldögélő madarakat, megismerkedhetnek az éjszakai állatok hangjával az erdei „kunyhó” nevű állomáson, a legbátrabbak pedig vaddisznóként dagonyázhatnak a kiállítás közepén fellelhető, habszivacsból készült „sár-medencében”.

Virtuális Csillagászati Klub

Téma: a 2022. év csillagászati látnivalói. Az előadásban az idén látható érdekesebb csillagászati eseményeket követjük nyomon, az előadó: Bánfalvi Péter. Helyszín: virtuális találkozó, nyomonkövethető a www.galileowebcast.hu honlapon, vagy számos Facebook-csoportban adásként (VCSE Fórum, Csillagászat-kedvelők, Csillagászat, GalileoWebcast)

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/varkertbazar