Legfeljebb 25 ezer forint értékben lehet tankolni a Shell magyarországi, kisnyomású kútoszlopokkal felszerelt töltőállomásain. A MOL elnök-vezérigazgató szerint viszont felesleges aggódni, nem lesz üzemanyaghiány Magyarországon.

Korlátozás a Shellnél

Csütörtöktől tranzakciónként legfeljebb 25 ezer forint értékben lehet tankolni a Shell magyarországi, kisnyomású kútoszlopokkal felszerelt töltőállomásain. Az intézkedés százhat benzinkutat érint.

Tranzitútvonalak melletti kutak

Emellett továbbra is érvényben marad a február 22-én bejelentett százliteres korlátozás a nemzetközi tranzitútvonalak mellett lévő tizenkét állomáson.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Akadozik az ellátás

Szerdán írtunk arról, hogy több Budapest környéki benzinkúton is akadozik az ellátás. vannak kutak, amelyek nem üzemelnek.

Korlátozások Biatorbágyon

Egy helyi lakos szerint csütörtökön, Biatorbágyon az OMW kútnál mindössze 15 liter benzint tankolhatott egyszerre egy autós. Egy másik autós azt írta, hogy az Aldi budaörsi benzinkutján 50 liter üzemanyagot lehet egyszerre vásárolni.

A MOL szerint nincs baj

Hernádi Zsolt szerda este az ATV-ben arról beszélt, nincsen ellátási probléma, csak logisztikai, ugyanis a hatósági ár miatt sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét, ezért gyorsan kifogynak a kutak.

Nem érdemes sorban állni

Hernádi Zsolt azt is elmondta, hogy teljesen felesleges elrohanni a benzinkútra tankolni, mert nem lesz üzemanyaghiány Magyarországon. Jön kőolaj, elegendő a termelés, a kutakon pedig lesz üzemanyag, nem érdemes sorban állni

A MOL vesztesége

Hernádi Zsolt arról is beszélt, hogy a 710 Ft-os valódi üzemanyagár és a benzinkutakon fizetendő 480 Ft-os ár közti különbség a Mol vesztesége. Mint fogalmazott: „Ez egy kellemetlen dolog, amelyet túl kell élni, ettől nem megy tönkre a vállalt.”

Ukrajnán keresztül jön az orosz kőolaj

Hernádi Zsolt azt is elmondta, hogy továbbra is a szerződés szerinti kőolajmennyiség érkezik Százhalombattára Oroszországból a Barátság-kőolajvezetéken, Ukrajnán keresztül. A magyar tárolók fel vannak töltve, 90 napra elegendő kőolajtartaléka van Magyarországnak.

Csak orosz kőolajat tudunk feldolgozni

Hernádi Zsolt hozzátette: Magyarország azét van rászorulva az orosz kőolajra, mert a hazai kőolajfinomítók nagyrészt csak orosz-típusú olajat tudnak feldolgozni. A gázzal kapcsolatban pedig azt mondta, hogy teljesen ki vagyunk szolgáltatva az orosz gáznak, jelenleg máshonnan nem pótolható az orosz földgáz. Az Adriai-tengeren lévő, a hajókon érkező cseppfolyós földgázt a csövekbe fejtő CNG-terminál sem tudná teljesen ellátni az országot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Shell kút – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu