Rövidebb és hosszabb kikapcsolódásra, feltöltődésre jólesik egy séta a tavaszi természetben: a Budai várban a Tóth Árpád sétány virágba borult japán cseresznyefái, az újonnan elkészült pesterzsébeti Duna sétány, a Villányi úton a Budai arborétum tökéletes célpontok ehhez. A zenekedvelőknek a MOMkultban a Kollár-Klemencz Kamarazenekar találkozása az Öreg Bandával kínál kellemes estét, a Városháza Park egész nap nyitva áll a látogatók előtt.

Tavaszi séta a Tóth Árpád sétányon a Budai várban

Javában ontja virágait a tavasz, érdemes egy jó sétát tenni a Tóth Árpád sétányon, ahol megcsodálhatjuk a természet tűnékeny szépségét a virágzó japán cseresznyefák formájában.

Japán cseresznyék pompája

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Séta a Duna-sétányon Pesterzsébeten

Pesterzsébeten elkészült a hol árnyas, hol napfényes, az egész családnak kikapcsolódást és aktív pihenést biztosító partrész, a Duna sétány első – a pesterzsébeti strandtól egészen a sporttelepekig tartó –, 600 méteres szakasza. A jól megközelíthető Duna-parti parkban lehet sportolni, pihenni, enni-inni, de találunk itt modern vizes játszóteret, sőt közösségi kertet is.

A Kis-Duna mentén

A Gubacsi hídtól déli irányban a Kis-Duna mentén vadregényes sétában lesz részünk, hangulatos, hosszan elnyúló partrész ez, amely kellemes tavaszi sétára hív.

A békesség sétánya

Tavaszi séta a Budai arborétumban

A Villányi úton a Kertészeti Egyetem kertjében a Budai arborétum hív kellemes a sétára. Megcsodálhatjuk a tavaszi virágpompát, beszívhatjuk a kikelet illatát ebben a csöppnyi oázisban. Ha nem lett volna elég a méterekből, a Feneketlen tó körül tehetünk még egy kis kitérőt.

Zene az erdőből, zene az Öreg Bandától a MOMkultban


A Kollár-Klemencz Kamarazenekar találkozása az Öreg Bandával, vendégfellépő: az újhartyáni Sváb Parti Zenekar a MOMkultban.

Múlt és jelen találkozása

Milyen az, mikor a múlt és a jelen találkozik a zenében? Mikor megidéződnek az ősök, és együtt zenél az Öreg Banda a Kollár-Klemencz Kamarazenekarral, és a sváb felmenők hagyatéka a színpadon teljesedik ki. A Kamarazenekar személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalai és az Öreg Banda utód zenekara, az újhartyáni Sváb Parti Zenekar együtt zenél a színpadon. Zene az erdőből és zene a múltból.

A Kollár-Klemencz Kamarazenekar találkozása az Öreg Bandával

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban

A tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében vár az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár március 26. és április 18. között a Városháza Parkban. Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várnak sok-sok szeretettel mindenkit.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ Tóth-Árpád-sétány