Kosdon, Csákváron, Nagykőrösön és szerte az országban tulipános kertek kínálnak egész napos programot. Kisvasutazhatunk és túrázhatunk a Budai hegyekben és a Börzsönyben, futhatunk a Pilisben erdész módon, sétálhatunk a Szent Jakab tanösvény cölöpjein Dabason. Meglátogathatjuka  Veresegyházi Medveotthont vagy vezethet az aprónép Suzukit Esztergomban. A Hadtörténeti Múzeumban hadihajók makettjei, a Millenárison az Álmok álmodói kiállítás, a Városháza Parkban tavaszi vásár kínál remek időtöltést. Újpesten a Tűzoltóskanzen, Pestszentlőrincen a Papírszínház előadása várja az egész családot.

Tulipános kertek mindenfelé

Sorra nyílnak az országban a tulipános kertek: Budapest környékén Kosdon, Csákváron, Nagykőrösön gyönyörködhetünk a virágokban. Kellemes program sétálni a színes virágmezők közt, ahol van lehetőség piknikre, virágszedésre. Minden kert más és más programmal készül. Aki messzebre indulna, Szőlősgyörökön kutyabarát tulipános kertet, Decsen házi készítésű szörpöket, Mórahalmon pompás játszóteret is talál.

Tulipánszedés és remek programok a gyerekeknek is

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kisvasutazás a Budai hegyekben

Kisvasúttal az erdőbe, séta az ébredő természetben. A Gyermekvasút Hűvösvölgy és Széchenyi hegy állomás közt számtalan élménnyel várja az egész családot.

Tűzoltó skanzen Újpesten

Európában csak itt kerülnek bemutatásra régi, magyar tűzoltógépjárművek. Hatalmas élmény a gyerkőcöknek. A tárlat látogatása INGYENES, de előzetes időpont egyeztetés szükséges!

Papírnyúl Pestszentlőrincen

A Papírszínház: A tavaszi nyúl című darabját a Fszek Lőrinci Nagykönyvtárban. 5 éves kortól ajánlott.

Kirándulás a Veresegyházi Medveotthonba

Nem csak medvék, hanem hatalmas állatsereglet várja a látogatókat a Veresegyházi Medveotthonban, ahol kisvasúttal is bejárhatjuk a területet, és izgalmas programokkal várják az apró és nagyobb látogatókat.

Autóvezetés a Kresztergom Parkban

Esztergomban gyári fényezésű kis Suzukik várják a gyerekeket, akik rövid KRESZ oktatás után autózhatnak a KRESZ Parkban. A végén jogosítványt is kapnak a résztvevők az élmény mellé.

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban

A tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében vár az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár március 26. és április 18. között a Városháza Parkban. Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várnak sok-sok szeretettel mindenkit.

Tied a tér!

Sportolj tudatosan a Pilisben!

Az erdészek a természet karmesterei. Betéve tudják az erdőlakók összes kottáját és szinte együtt élnek a zenekarral. Erdőjáróként akárhogy is figyelünk, sokszor nem látjuk meg azt, amire egy erdész azonnal felfigyel. Tudja mi, miért és mikor történik. A „Fuss az erdész szemével!” kihívás sorozatot azért hívtuk életre, hogy kitágítsuk a természetben sportolók látóterét és olyan összefüggéseket és érdekességeket mutassunk be, ami mellett amúgy jó eséllyel elfutunk – hívnak a szervezők a Pilisbe.

Fuss az erdész szemével!

Kiindulópont: Pilisborosjenő, Föld utca – Határ út sarok, táv kb. 10 km. Az ideiglenes turistajelzéseken található QR-kódokat beolvasva tájékozódhatunk a programról és az aktuális feladatokról, a fotók beküldésével nyeremények várják a természetjárókat.

Pilisborosjenőről indulva

A Szent Jakab tanösvény felfedezése

A Magyar Zarándokút egyik legszebb része: a cölöpökre épített Szent Jakab sétányt, amelyet tavasszal is érdemes felkeresni! Dabason, a Duna-Tisza csatorna és a Duna-völgyi Főcsatorna találkozásánál kanyargó, körülbelül 2 kilométer hosszú, víz felett ívelő, cölöpökre épült tanösvény felfedezése varázslatos élményt kínál. 

Kisvasúttal a Börzsönybe

A Királyréti kisvasút minden nap közlekedik Kismarosról.

Álmok álmodói a Millenárison

A tudomány az ember nélkül csak rejtély. A tudomány hatalmas és apró, titokzatos és sokszor egész hétköznapi. Körülvesz minket, alakítja világunkat, az emberiség különböző népeinek fantasztikus közös nevezője. 2022. február 15-től egy élményalapú, interaktív kiállítás vár a Millenárison. Itt te is felfedezhetsz, megismerhetsz, kipróbálhatsz olyan magyar találmányokat, amelyek a tudomány jelenbe vezető kanyargós útján igazi mérföldkövek voltak – hívja az Álmok Álmodói kiállítás az egész családot.

Hadihajók a Hadtörténeti Múzeumban

Nemes András Bence Egy hajóban evezünk című kiállításán a 17 darab, 1:100-as méretarányban elkészült makett között csatahajókat, rombolókat, aknaszedő hajót, repülőgéphordozó-hajót, valamint a Titanic utasszállító több mint 2,5 méteres részletgazdag makettjét is megtekinthetik az érdeklődők a Hadtörténeti Múzeumban.

Nemes András Bence hajómakettjei

A kiállítás nagyrészt az Amerikai Egyesült Államok haditengerészetének hajóiból áll, de külön erre a tárlatra elkészültek a Leitha és Maros monitorok makettjei, így az Osztrák–Magyar Monarchia haditengerészete is képviselteti magát. A 21 éves Nemes András Bence hobbija a makettezés, azon belül is a hadihajók építése.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: FAcebook/tulipgardenbalaton