Távozik a budapesti Szent Margit Kórház főigazgatója, aki 2020. januárjában került a posztra. Most azonban 2021. február 20-val új főigazgatót neveztek ki, Szentes Tamás helyére Nagy Mihály érkezett, jelentette be az intézmény a közösségi oldalon.

2020 elején nevezték ki

Szentes Tamást 2020 januárjában nevezték ki főigazgatónak, azt követően, hogy Kásler Miklós miniszter mindenféle indoklás nélkül kirúgta Badacsonyi Szabolcsot, írja a 24.hu. A tárca a lépést azzal magyarázta, hogy a „biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében” került sor és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára történt. Óbuda-Békásmegyer polgármestere azonban azt állította, hogy Kásler politikai okból váltotta le korábbi főigazgatót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

A hírek kereszttüzében

A kórház az utóbbi napokban azzal került ismét a hírek kereszttüzébe, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselő szerint a kórház covid osztályán dolgozó ápolók számára nem fizették ki a plusz juttatásokat.

Ez is érdekelhet: Újabb Szent László kórházas orvos bukott meg: soron kívül adta be a koronavírus elleni vakcinát, így játszotta ki a rendszert

Hamis ígéretek?

Az ápolókat azzal az ígérettel toborozták az osztályra, hogy a meglévő fizetésükön túl, mintegy 150 százalékos bért, azaz összesen a fizetésük két és félszeresét kapják meg.

Elfogyott a pénz

Ezt követően 50 dolgozó vállalta is a munkát, amiért novemberben meg is kapták az ígért juttatást, ám Szabó Tímea úgy értesült, hogy december 22-én a kórház bejelentette elfogyott a pénz, így csak az alapbéreket kapják meg az ápolók.

Ezt mondja a kórház

A kórház ezt követően azt közölte, hogy a dolgozók októberben és novemberben az alapilletményükön felül az átlagosnál nagyobb összegű, 150 százalékos kiegészítő juttatásban részesültek. „Ez az összeg magában foglalta a decemberi és januári kiegészítő juttatást is. Februártól pedig az alapilletményen felül 50 százalékos bérkiegészítésben részesülnek majd”, vagyis az intézmény előre kifizette a kiegészítést.

Kirúgták?

A mostani vezetőváltás kapcsán Szabó Tímea azt mondja, hogy Szentes Tamás nem csak távozik, hanem kirúgták. A Margit Kórház bejegyzésében sok sikert kívántak a további munkájához, de az nem derül ki, hogy milyen munkáról van szó.

Ne hagyd ki! Koronavírus: közel 3000 új fertőzött, meghalt 107 beteg, eközben zöld utat kapott a kínai vakcina

Eddig tartott volna a megbízatás

Szentes Tamást 2019 végén a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet, valamint a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet menedzsmentjének fejlesztéséért felelős miniszteri biztosának is kinevezték, de 2020. júniusban visszavonták a kinevezést. Megbízatása 2020. október 31-ig tartott volna. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Szent Margit kórház, Google térkép