Az egészséges életmód egyik elengedhetetlen eleme a megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Annak érdekében, hogy képes legyen bizonyos mennyiségű vitamint a szervezetébe juttatni, minden egyes nap változatosan kell táplálkoznia. 

Azonban bizonyára nem mindig van kedve az adott gyümölcs nyers elfogyasztásához. Ekkor jöhetnek szóba a gyümölcscentrifugák, amelyek segítségével finom és kifejezetten egészséges italokat készíthet, így változatosan és folyékony formában viheti be a napi vitaminmennyiséget. 

A gyümölcslevek fogyasztásának hasznossága

Egy gyümölcscentrifuga által még azokat a felettébb vitamindús, de kevésbé kedvelt zöldségeket is képes lesz elfogyasztani, amelyeket más gyümölcsökkel való mixelés nélkül nem tudna, karakteres ízük miatt. Ilyen például a zeller is, ami mindamellett, hogy a sikeres fogyókúrához is hozzásegíti, rengeteg hasznos vitamint is tartalmaz. 

Mindemellett pedig olyan ízkombinációkat próbálhat ki, amelyek fantasztikus új élménnyel ajándékozhatják meg. Különböző elv alapján működő gyümölcscentrifugák közül válogathat a piacon, így érdemes jobban megismerkedni a típusokkal, hogy mindenképpen az Ön számára legideálisabb gépet tudja kiválasztani.

A BestMarktnál kapható gyümölcscentrifugák legújabb generációja a hidegen sajtoló, azaz a lassú préseléssel működő szerkezet. Ezeknek a préseknek a legelőnyösebb tulajdonsága, hogy magas minőségű gyümölcslevet biztosítanak úgy, hogy sokkal kevesebb lesz benne a pép, és sokkal nagyobb százaléka lesz értékes és egyszerűen fogyasztható lé. Így ízletesebb és tápanyagban gazdag levet ihat mindamellett, hogy hosszú távon pénzt is megtakaríthat, hiszen ugyanannyi mennyiségű zöldségből vagy gyümölcsből jóval nagyobb mennyiségű levet préselhet. 

A gyümölcsprések előnyei

A gyümölcsprésnek mindemellett számos más előnyei is vannak, hiszen sokkal kevesebb hőt termel, mint a gyümölcscentrifuga. Ennek köszönhetően az enzimek és a vitaminok a lében maradnak. Mindezen felül azonban nem csak gyümölcsök préselésére alkalmas, hanem zöld levelek vagy akár gyógynövények feldolgozására is, amelynek köszönhetően sokkal több lé kinyerésére lesz képes. Csendesen működik, így nyugodtan elkészítheti reggeli ivólevét, amíg a gyerekek alszanak.

A lassú prések esetében a préselési folyamat, ahogyan azt a neve is jelzi, valamivel több időt igényel, azonban az eredmény összehasonlíthatatlan.

A hidegen sajtoló gyümölcsprések ugyan költségesebb termékek, de minden szempontból sokkal hatékonyabbak. Azonban mielőtt kiválasztaná a legideálisabb készüléket, érdemes végiggondolnia, hogy milyen időközönként, milyen gyakorisággal fogja használni, és milyen gyümölcsöket szeretne elsősorban préselni, hiszen mindez behatárolja a választható gépek listáját.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!