Szerencsése megúszta a személyautónak a sofőrje azt a balesetet, amely kedd hajnalban történt Pilis közelében. Egy vasúti átjáróbon történt az ütközés, személyi sérülésről nem érkezett hír.

Nem történt nagyobb baj

Ritkán végződik szerencsésen vonat és autó találkozása. Ezúttal azonban szerencséje volt a sofőrnek, élve megúszta a tehervonattal az ütközést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megint vasúti átjáróban

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy gabonát szállító tehervonat személykocsival ütközött keddre virradóra Pilis közelében, egy vasúti átjáróban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A tűzoltó áramtalanított

Az összetört autót a tűzoltók áramtalanították, majd eltávolították a sínekről. Sérültekről a katasztrófavédelem nem ír.

Veresegyházán hasonló csoda történt

Valóságos csoda történt Veresegyházon pár napja. Egy hófehér kocsit vezető nő ugyanis a tilos jelzés ellenére egyenesen a Ráday utcánál található vasúti átjáróra hajtott. Ott találkozott a közeledő vonattal, ami egyenesen az autójának rohant, majd száz méteren keresztül tolta azt maga előtt. A helyiek nem hittek a szemüknek: a nő a baleset után saját lábán szállt ki a roncsból.

Személyautó és vonat ütközött

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy durva vonatbaleset történt a múlt héten, péntek délelőtt Őrbottyán és Veresegyház között. Egy személyautó ütközött neki a Vácról a budapesti Nyugati pályaudvarra tartó vonatnak. A fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott.

Megdöbbent szemtanúk

Az eset fényes nappal történt, így sokan ott tartózkodtak a környékről, és döbbenten szemlélték a roncsot. Elmesélték, hogy az autó szörnyű állapotban volt, ugyanis kiderült, hogy a vonat majdnem száz méteren keresztül tolta maga előtt a járgányt és a benne ülő sofőrt is.

Maga előtt tolta a szerelvény

„Mi nem láttuk a balesetet, csak az eredményt, de az átjárótól jóval lejjebb, nagyjából 100 méterre lehetett, szóval valószínűleg addig tolta maga előtt a szerelvény” – mondta egy helyi lakos. Mint mondták, az autó eleje szinte teljesen megsemmisült: nem maradt elülső része, mintha kettényílt volna.

Túlélte a sofőr

A Ripost a helyiektől úgy tudja, hogy ennek ellenére sem a vonaton nem sérült meg senki, sem az autót vezető nő. Utóbbi túlélte a borzalmas csattanást, mi több, a saját lábán szállt ki a totálkáros roncsból.

Isteni csoda, hogy él

„Ezt már nem láttuk mi sem, csak hallottuk. Elmondták, hogy az autót egy nő vezette, aki könnyebb sérülésekkel és saját lábán szállt ki a kocsiból. Csakis az menthette meg, hogy a vonat az anyósülés felől kapta el. Még így is isteni csoda, hogy él. Ezután biztos, hogy a második születésnapjaként fogja ünnepelni ezt a napot” – fogalmaztak megdöbbent szemtanúk.

Életveszélyes figyelmetlenség

Egyébként többen is azt állították, hogy aznap délelőtt nem működött a fényjelzés, azonban mikor a kocsi a sínekre hajtott, akkor már igen. Bár a történteket életveszélyes figyelmetlenségnek tartják, elárulták: többször is előfordult már, hogy valaki ezen a szakaszon a piros ellenére ráhajtott a sínekre.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Monor Hivatalos Tűzoltó Parancsnoksága.