Amint arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, 2021. január 20-án halálos késelés történt Budapest 9. kerületében, a Telepy utcában, melynek során egy 19 éves fiatal vesztette életét. A férfi a helyszínen, édesanyja kezei között halt meg. B. Jánost a Fővárosi Törvényszék most 16 év fegyházra ítélte.

Szóváltásba keveredett a testvérével

B. János, egy nappal a tragédia előtt, szóváltásba keveredett a későbbi áldozat testvérével, akit arcon is ütött. A vita erőszakkal történő rendezése érdekében találkozót beszéltek meg a sértett és testvére Telepy utcai lakóháza elé, amely találkozóra B. Jánost a cinkostársa is elkísérte. A későbbi áldozat és az öccse le is ment hozzájuk. A BudaPestkörnyeke.hu híreit ide tudod elérni.

Gázpisztollyal érkezett

A sértett egy gázpisztollyal érkezett, míg B. János egy 10 cm pengehosszúságú kést vitt magával. A 19 éves fiú több célzott lövést adott le a pisztollyal B. J.  irányába. Mikor a terheltek észlelték, hogy nem lőfegyver van nála, akkor B. János a nála lévő késsel megindult a férfi felé.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Befutottak a házba

Ekkor a 19 éves férfi és a testvére menekülőre fogta és befutott a lakóházuk kapuján. B. Jánosnak sikerült utolérnie a futásban lemaradó fiút, akit a nála lévő késsel többször is megszúrt. A bűntársa K. Antal ekkor többször is megrúgta a földön fekvő férfit, miközben a társa további késszúrásokat ejtett az áldozat testén.

Meghalt a 19 éves férfi

Amikor a két férfi többször megszúrta, Csabát, már csak annyi ereje maradt, hogy elkiáltsa magát: „Édesanyám, gyere, mert megszúrtak”. Az elkövetők elmenekültek a brutális bűncselekmény után, a megkéselt fiú pedig rövid időn belül a helyszínen meghalt. A két férfit nem sokkal a gyilkosság után fogták el a rendőrök nem messze a bűncselekmény helyszínétől.

Összeesett a fájdalomtól

„Rohantam, de már késő volt. A mentők hamar itt voltak, addig én a ház előtt várakoztam. Közölték, hogy meghalt, bevallom, összeestem a fájdalomtól. Most is csak épphogy létezem, nekem ő volt a mindenem!” – mesélte a gyászoló asszony a tragédia után.

Helyszínelés a Telepy utcában

Forrás: Budapestkönyeke.hu

Súlyosbító körülmény

A bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a terheltek büntetett előéletét, a társas, garázda jellegű elkövetést, és B. János esetében a többszörös halmazatot és azt, hogy a bűncselekményt próbaidő alatt, annak magatartási szabályait megszegve követte el.

Enyhítő körülmény

Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság a támadók fiatal felnőtt korát, a sértetti közrehatást, az időmúlást. B. Jánosnál enyhítő körülmény volt az is, hogy két kiskorú gyermekről gondoskodik, társánál pedig azt, hogy bűnsegédként vett részt a brutális gyilkosságban.

Az ítélet

A Fővárosi Törvényszék 16 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte B. Jánost. A bűncselekményben bűnsegédként részt vevő társa, K. Antal 10 év fegyházat kapott. A két férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra. Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben mind az ügyészség, mind a vádlottak és védőik fellebbeztek. A bíróság fenntartotta a terheltek letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig. A BudaPestkörnyeke.hu híreit ide tudod elérni.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a bűncselekmény után – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu