Vagyonőri és fegyverismereti vizsgával rendelkezett az a 20 éves férfi, aki szerda este szíven szúrta a 19 éves társát a 9. kerületben. A rendőrség közleménye szerint az áldozat a késelés előtt több lövést adott le támadóira. A 19 éves férfi azonnal meghalt, rokonai a gyilkosság után még órákig dühösem gyülekeztek a környéken.

Gyilkosság a 9. kerületben

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szerda este szíven szúrta egy 20  éves férfi 19 éves társát Budapesten, a 9. kerületben. A férfi azonnal meghalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Dühös rokonok

Az eset a Telepy utcában történt, a tettest, nem messze a gyilkosság helyszínétől fogták el. Az áldozat dühös rokonai először az utcán, majd a közeli benzinkúton gyülekeztek, „Vérbosszú, halálbüntetés” szavakat skandáltak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sorfalat álltak a rendőrök

A helyszínen több mint 50 rendőr volt, akik sorfalat álltak a dühönös rokonok előtt. Így végül elmaradt a balhé.

Rendőrök vigyáztak a rendre

Az áldozat édesanyja összeomlott

Az áldozat édesanyja, miután megtudta, hogy fia meghalt, összeomlott. Sírva ordította, hogy „szíven szúrták”. Majd a földre rogyott. A mentősök segített neki.

Családjával élt a Telepy utcában

A BudaPestkörnyeke.hu megtudta, hogy az áldozat M. Csaba, szüleivel élt. A környéken évek óta több régi bérházat lebontottak, helyettük új építésű lakóházakat húztak fel. Az a ház, ahol a tragédia történt, az egyetlen régi bérház, ahová az egyik környékbeli elmondása alapján „kétes alakok” járnak.

Szeretett szórakozni

M. Csaba egyik ismerőse azt mesélte portálunknak, hogy a 19 éves áldozatottal többször járt bulizni. Rendes gyereknek titulálta, ahogyan mondta „nem az a cigány volt, aki nem dolgozott, csak úgy volt”.

Alkalmi munkákból élt

Csabának volt munkája, igaz alkalomszerűen dolgozott, főleg segédmunkákat vállalt. A fiúnak voltak céljai.

Állítólag a testvérét akarta megölni

Az áldozat egyik ismerőse a gyilkosság után a Facebookon azt írta, hogy a tettes nem Csabát, hanem a testvérét akarta megölni, de ezt az információt a  rendőrség nem erősítette meg.

A tettes szerette a BMW-ket

Lapunk azt is megtudta, hogy a feltételezett tettes B. János. A férfi Facebook oldala szerint két kislány édesapja. Valószínűleg nagyon szereti az autókat, főleg a BMW-ket, sokszor posztolt jó autókról. Több videót is feltett magáról, ahogyan autózik a városban. Láthatóan szerette a sebességet.

Vagyonőri állást keresett

Decemberi bejegyzése szerint vagyonőri állást keresett, azt írja magáról, hogy 2018 júniusában vagyonőri és fegyverismereti vizsgát tett.

Ismerte a Károly Körúti baleset áldozatát

November 1-jén hajnalban, Budapesten a Károly körúton egy autó csapódott egy oszlopnak. Az autó 17 éves vezetője a helyszínen meghalt. B. János Facebook oldalán novemberben gyászolta a baleset áldozatát.

Gyászolta az áldozatot

Ezt írta: „Isten nyugtasson drága öcsém, szeretlek nagyon, isten vigyázzon utadon rád kedves öcsém, felfoghatatlan ami történt, pont veled ilyen fiatalon”. A bejegyzéshez az áldozat fotóját is mellékelte.

A megszúrt fiú lőtt

A rendőrség csütörtökön közleményében ezt írta: „A 19 éves férfi egy Telepy utcai társasház előtt egy korábbi vitás ügy miatt keveredett szóváltásba B. Jánossal és 21 éves K. Antallal. A vita során a 19 éves férfi elővett egy gumilövedékes fegyvert, és több lövést adott le B. Jánosra és társára, majd bemenekült egy társasházba”.

A késelés után megverték

„B. János és K. Antal követték a lépcsőházba a férfit, ahol B. János egy késsel megszúrta, majd társával, K. Antallal többször megrúgta és megütötte. A két férfi ezután elmenekült a helyszínről, őket a budapesti rendőrök pár percen belül a helyszín közelében elfogták” – írja a rendőrség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu