Korda György és Balázs Klári voltak a hétvégi Polgári Estély sztárvendégei. A házaspár az esemény fővédnökével, Varga Judit igazságügyi miniszterrel is találkozott.

Meglepte őt a miniszter

Már a színfalak mögött vártunk a fellépésre, amikor a műsorvezetők fővédnökként felkonferálták Varga Judit igazságügyi miniszter asszonyt. Ettől még izgalmasabbá vált a koncert, hiszen nem mindennapos, hogy az ország egyik vezetője ott ül a nézőtéren, és hallgatja a dalainkat – mondta az énekes, majd elárulta: a miniszter többszörösen meglepte őket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hegedült is

Az első egy rövid kis bejátszás volt, mielőtt Varga Judit színpadra jött, azon ugyanis a miniszter asszony hegedült, és nem is akárhogyan… Klárika és én ebből tudtuk meg, hogy abszolút zeneértő” – mondta Gyuri bácsi.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Imádta a közönség a házaspárt

Fotó: Tállai András Facebook oldala

Gyöngéd ölelés

Hozzátette: A második, ami nagyon tetszett, ahogy a köszöntő beszédét mondta: szépen, érthetően, emberien. Klárika közben megjegyezte nekem, milyen elegáns és csinos a tárcavezető. Volt azután egy különleges, sokkal meghittebb része is a koncertnek, amikor elénekeltem az egyik legszebb és legnagyobb slágeremet, a Gyöngéden ölelj át című dalt.

Beszélgettek vele

Azt mondtam, ezt most Varga Judit miniszter asszonynak küldöm. A koncert után pedig közös kép is készült vele, ami igazi megtiszteltetés számunkra. A házaspárnak alkalma nyílt néhány szót is váltani a tárcavezetővel.

Imádja a dalaikat

Legnagyobb örömünkre Varga Judit elmondta, hogy ismeri és szereti a dalainkat, és jólesett neki, hogy az egyik legszebb Korda-számot neki énekeltem.

Közös kép

A Varga Judittal közös fotó egyébként felkerült az igazságügyi miniszter Facebook-oldalára. A Blikk tudomása szerint ő kérte a fényképet, ugyanis gyerekkora óta nagy rajongója Korda Györgynek és Balázs Klárinak.

Ezt a számot énekelte

Mindig elénekli

A Gyöngéden ölelj át egyébként a klasszikus gengszterfilm, A keresztapa dallamaként vált világszerte ismertté, s Nino Rota híres témájára íródott. Korda György 1982-es Aranyalbumán jelent meg, a szövegét Váradi Zsuzsa írta. Ezt a dalt Korda minden fellépésén elénekli. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Legendás villa

Ahogy ebben a cikkben írtunk róla, a legendás táncdalénekes és párja, Balázs Klári több évtizeden át üzemeltették sikeresen a Korda-villa nevű 2. kerületi szállodájukat, ahol egy külön lakrészben éltek ők is. Az ingatlan szinte összefonódott a nevükkel, ám a házaspár az elmúlt években már soknak érezte a hotel vezetését, és mivel a megnövekedett rezsit is egyre nehezebben tudták kigazdálkodni, úgy nézett ki, hogy tavaly januárban eladták a házat.

Kiemelt kép: Közös kép – Forrás. Varga Judit Facebook oldala