Rövid, tömör bejegyzésében magyarázta meg Karácsony Gergely azt, hogy három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető számára busás pénzjutalmakat fizettek ki júliusban.

Emelték a jegyárakat

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, Karácsony Gergely főpolgármester július 21-én hangzatos Facebook-posztban számolt be arról, hogy nagyon súlyos a főváros gazdasági helyzete, ezért a BKK-nak meg kell emelnie a vonaljegyek árát, mert a kormány megszorít. Közben azonban más is történt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Teljes titokban

Július 20-án, tehát egyetlen nappal a bejelentés előtt ugyanis a legnagyobb titokban fontos döntéseket hozott. A főpolgármester – saját hatáskörében eljárva – három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető részére engedélyezte sokmilliós prémium kifizetését.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Óriási jutalmak

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat.

Jó lehet BKV-s vezetőnek lenni

Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettese pedig 8,6 millió forint prémiumban részesülhet.

65 millió forint jutalom

Karácsony Gergely a Magyar Nemzet cikke szerint döntött továbbá a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének jutalmáról is. Eszerint Kálmán Zsolt 2,76 millió, míg Herczeg József 2 millió forint prémiumot kaphat. A BKK, illetve a BKV felsővezetői így összesen mintegy 65 millió forint prémiumot vehetnek fel.

Megígérte?

A budapesti Fidesz szerint azért emelhette meg Karácsony Gergely a budapesti tömegközlekedés jegyárait, mert már megígérte a „hatalmas prémiumot” a BKK és BVK vezetőinek. Ezt írták ki Facebook-bejegyzésükben, amit a Magyar Nemzet idézett.

„Mesés gazdagodás”

Szerintük a „Karácsony Gergely által csődbe vitt főváros nyáron már folyószámlahitelekből élt, ezért jöhetett a tipikus dollárbaloldali húzás: a mesés gazdagodásuknak ismét a budapestiek isszák meg a levét”.

MÁV kontra BKK

Szerdán a főpolgármester rövid posztban reagált az őt ért támadásokra. Párhuzamot vont a fővárosi és az országos közlekedés szereplői között, rámutatva, hogy a BKK-nak és a BKV-nak nagyjából tízszer annyi utasa van, mint a MÁV-nak – a vezetőik pedig körülbelül fele annyit keresnek, mint a MÁV vezetői.

Nem jutalom, hanem prémium

„A lakájmédia most mégis azon pörög, hogy milyen busás jutalmat kaptak. Pedig nem jutalomról van szó, hanem prémiumról, amire azért jogosultak, mert teljesítették az ehhez szükséges konkrét vállalásokat” – húzta alá Karácsony Gergely.

Hasonló sikereket kívánt

Meglátása szerint ezeknek a vállalásoknak köszönhetik a budapestiek, hogy a fővárosban a COVID, az energiakrízis és a száguldó infláció ellenére nem romlott, hanem javult a közösségi közlekedés minősége. „Hasonló munkasikereket kívánok a MÁV és a Volánbusz vezetőinek” – zárta a posztot a főpolgármester. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: