Napra pontosan öt évvel Tahi Tóth László halála után hunyta le örökre a szemét özvegye, Kárászy Szilvia. Utolsó kívánsága is az volt, hogy örök szerelme mellé helyezzék örök nyugalomba.

Legendás szerelem

2018. február 22-én hunyt el Tahi Tóth László. A Kossuth-díjas színészóriás budai otthonában, örök szerelme, Kárászy Szilvia karjaiban hunyta le örökre a szemét. Legendás volt a szerelmük, pedig amikor összejöttek, nem sokan jósoltak nagy jövőt kapcsolatuknak, hiszen a zongoraművésznő 25 évvel volt fiatalabb a művésznél. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nehezen dolgozta fel

Kárászy Szilvia nagyon nehezen tudta feldolgozni, hogy elvesztette férjét, akit annyira szeretett. Tahi Tóth László temetése után azt nyilatkozta: egyszerűen nem tudja még elképzelni se az életét nélküle – írja a Bors.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Unokatestvérei ápolták

S bár tavaly tavasszal már úgy tűnt jobban van, akkor derült ki, hogy előrehaladott daganatos betegsége van, ugyanúgy, mint férjének. A zongoraművésznőnek gyermeke nem született, szeretett unokatestvérei ápolták.

Nagyon beteg volt

Méltósággal viselte a betegségét, pedig nagy fájdalmai voltak, az utolsó hetekben már morfiumot kapott – mondta Szilvia unokatestvére, István.

Várta a találkozást

„Amikor az első tünetei jelentkeztek, akkor már annyi áttéte volt, hogy nem kaphatott semmilyen kezelést. De még a hospice házban is mosolygott, szerintem akkor már érezte, hogy nemsokára újra találkozhat Lacival, akivel két test, egy lélek voltak.”

Hetek múlva temetik

Az utolsó kívánsága is az volt, hogy férje mellé helyezzék. A temetése március 27-én lesz a Farkasréti temetőben, a Makovecz teremben lesz felravatalozva. Békében a szívében hunyt el, tudta, hogy teljesül utolsó kívánsága és ahogy életükben, halálukban is eggyé válnak! – tette hozzá István.

A családtagokra vár a feladat

Ahogy írtunk róla, Szilviának életében már nem sikerült rendeznie a hagyatékot, ez a feladat most a családtagokra vár, a Blikk pedig megtudta, hogy nem lesz könnyű dolguk.

Elzárt alkotások

„A rokonoktól úgy hallottam, hogy nemcsak a lakás berendezési tárgyairól kell majd dönteniük, ugyanis egy garázs és egy pinceraktár is tele van Laci dolgaival. Édesapja, Tahi Tóth Nándor nagyon sikeres festőművész volt, a tehetségét pedig Laci is örökölte, szeretett festeni. Most mindkettőjük alkotásai elzárva vannak, de úgy tudom, a család idővel szeretné majd, hogy a nagyközönség is lássa ezeket a munkákat – mondta el a lapnak Tahi Tóth egykori barátja.

Rangos díjak és ereklyék

Nem csupán festmények, könyvek és bútorok várják, hogy méltó helyre kerüljenek. A színész életében több díjat kapott, köztük a legrangosabbakat is: érdemes- és kiváló művész lett, Jászai Mari- és Kossuth-díjjal is elismerték a munkásságát, ráadásul rengeteg ereklyéje van. Többek között olyan tárgyak, amiket kifejezetten csak a rajongók tudnak értékelni.

Múzeumba kerülnek

A díjait, művészetéből származó ereklyéit – ugyancsak a felesége akaratának megfelelően – a Bajor Gizi Színészmúzeumnak szeretnék odaadományozni. Amint lezárul a hagyatéki eljárás, ami akár egy évbe is beletelhet, elkezdenek intézkedni, hogy minden méltó helyre kerüljön. Addig azonban nekik is meg van kötve a kezük, nem nyúlhatnak semmihez. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Közös fotó – Forrás: RTL