Nyilvános szertartáson, a férje mellé temetik a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kárászy Szilviát. Mindeközben ládákban várják a sorsukat néhai férje, Tahi Tóth László holmijai.

Öt éve nem rendeződött az ügy

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészlegenda 2018-ban hunyt el, ám a hagyatékának sorsa azóta sem rendeződött és úgy tűnik, még sokáig, a tárgyalás végéig nem is oldódik meg a probléma. Ha ez megtörténik, a színész személyes tárgyai a Bajor Gizi Színészmúzeumhoz kerülhetnek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudta magát rászánni

A bizonytalanság oka, hogy özvegyét, Kárászy Szilviát nagyon megviselte imádott férje elvesztése. Így négy éven át, egészen tavaly tavaszig képtelen volt rászánni magát a szelektálásra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szörnyű diagnózis

Amikor úgy tűnt, hogy a zongoraművésznő már képes megbirkózni a múlttal, szörnyű diagnózist kapott: súlyos betegséget állapítottak meg nála, ám nem volt hajlandó időben kezeltetni magát, szerda hajnalban pedig, férje halálának ötödik évfordulóján elhunyt.

A családtagokra vár a feladat

Szilviának életében már nem sikerült rendeznie a hagyatékot, ez a feladat most a családtagokra vár, a Blikk pedig megtudta, hogy nem lesz könnyű dolguk.

Elzárt alkotások

„A rokonoktól úgy hallottam, hogy nemcsak a lakás berendezési tárgyairól kell majd dönteniük, ugyanis egy garázs és egy pinceraktár is tele van Laci dolgaival. Édesapja, Tahi Tóth Nándor nagyon sikeres festőművész volt, a tehetségét pedig Laci is örökölte, szeretett festeni. Most mindkettőjük alkotásai elzárva vannak, de úgy tudom, a család idővel szeretné majd, hogy a nagyközönség is lássa ezeket a munkákat – mondta el a lapnak Tahi Tóth egykori barátja.

Rangos díjak és ereklyék

Nem csupán festmények, könyvek és bútorok várják, hogy méltó helyre kerüljenek. A színész életében több díjat kapott, köztük a legrangosabbakat is: érdemes- és kiváló művész lett, Jászai Mari- és Kossuth-díjjal is elismerték a munkásságát, ráadásul rengeteg ereklyéje van. Többek között olyan tárgyak, amiket kifejezetten csak a rajongók tudnak értékelni.

Sherlock Holmes pipája

Hosszú évekkel ezelőtt felesége Londonban meglepte Tahi Tóthot Sherlock Holmes pipájának, sapkájának és nagyítójának pontos másával. Ezeket egy rajongói klubnak akarta ajándékozni.

Múzeumba kerülnek

A díjait, művészetéből származó ereklyéit – ugyancsak a felesége akaratának megfelelően – a Bajor Gizi Színészmúzeumnak szeretnék odaadományozni. Amint lezárul a hagyatéki eljárás, ami akár egy évbe is beletelhet, elkezdenek intézkedni, hogy minden méltó helyre kerüljön. Addig azonban nekik is meg van kötve a kezük, nem nyúlhatnak semmihez.

Férje mellé temetik a zongoraművészt

A Blikk azt is megtudta, hogy a család csütörtökön megállapodott: férje mellé, a Farkasréti temető művészparcellájába temetik a zongoraművészt.

Egymás mellett nyugodhatnak

Pontos időpont még nincs, de a hírek szerint, hogy nyilvános, urnás temetést szerveznek, a sírkőre pedig Szilvia neve is felkerül majd. Egész életükben szerették egymást, és mindenki szerint az a legjobb döntés, ha örökre egymás mellett nyugodhatnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kárászy Szilvia és Tahi Tóth László. Fotó: RTL.