Két alapítvány kuratóriumának is tagja a 17. kerület volt fideszes alpolgármestere, akit pedofíliával gyanúsítanak. Fohsz Tivadar állítólag nevelt lányát figyelte meg rejtett kamerával.


Fohsz Tivadart, a 17. kerület volt fideszes alpolgármesterét 2018-ban molesztálálással gyanúsították meg, ám az ügy valahogy a feledés homályába veszett, egyszerűen elévült, az eljárást pedig megszüntették. Az egykori politikus egy másik ügyében azonban a mai napig nyomoznak, a történetet kirobbantó hvg.hu szerint pornográf felvételekkel való visszaélés miatt.

FRISS! 710 új fertőzöttet azonosítottak: Budapesten 6-7 napot is várni kell a tesztre

Rákosmente volt alpolgármesterét nevelt lánya leplezte le, a lány szerint a politikus rejtett kamerás felvételeket készített róla az otthonukban. Az áldozat 2018 májusában találta meg nevelőapja laptopján a titokban készített fotókat. A  hvg.hu úgy tudja, Fohsz Tivadar az év végén el is tűnt a 17. kerületi közéletből, a tavaly októberi önkormányzati választáson pedig már nem indult újra.

A Blikk most azt írja, Fohsz Tivadar így sem maradt feladat nélkül. A bírósági nyilvántartásból kiderül, idén februárban a Rákoskerti Templom Alapítvány kuratóriumi tagja lett. A civil szervezet még a Mennybemenetel ökumenikus templom megépítéséért jött létre 2003-ban. Az épületet a néhai Makovecz Imre tervezte, a munkálatok várhatóan jövőre érnek véget.

Kamerákat találtak lánya szobájában

Az Index.hu 2018 júliusában megírta, hogy a rendőrök egy házkutatás során kamerákat találtak a volt alpolgármester lányának szobájában, ám az alpolgármester felelőssége akkor még nem vált egyértelművé.

Nem sokkal később azonban újabb pozícióhoz jutott Fohsz Tivadar. A balatonkeresztúri képviselő-testület jegyzőkönyve szerint a városatyák egyhangúlag a Keresztúr nevű településeken élő polgárok közötti kapcsolat erősítésével foglalkozó Keresztúriak Alapítvány kuratóriumi elnökének nevezték ki.

A Blikknek a polgármester azt mondta, végül nem ők hozták létre az alapítványt. A szervezet első embere így más lett, de a bírósági nyilvántartás szerint egyelőre mindkét alapítvány kuratóriumának tagja maradt Fohsz, megbízásai egészen 2025-ig tartanak.

Kiemelt kép: Mennybemenetel Ökumenikus Templom Rákosmentén – ezt a templomot építi az az alapítvány, melyek kuratóriumi tagja Fohsz Tivadar