710 új koronavírussal fertőzött beteget regisztráltak az elmúlt napon, 9 krónikus beteg halt meg, köztük egy 42 éves férfi. Budapesten napokat kell várni, míg kijön a mentő tesztelni.

710 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában. Ezzel 15170 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt kilenc krónikus beteg, közülük nyolcan 70 év felettiek, egy pedig 42 éves volt. Így az elhunytak száma 663 főre emelkedett, 4227-en pedig már meggyógyultak.

EZ IS ÉRDEKELHET! A Korányiban és a Szent László kórházban annyi a beteg, hogy betelt a “lélegeztető kapacitás”

Az aktív fertőzöttek száma 10280 fő. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 328 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Budapesten sokat csúsznak a tesztek

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő élesen bírálta szerda este  a kormány járványügyi intézkedésit az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Mint elmondta, jó irány, hogy a kormány végre megpróbálja határozottabban rávenni az embereket a maszk viselésére, de ezt már nyár elején meg kellett volna tennie, ennek a mulasztásnak tudható be, hogy a jelenlegi helyzetbe kerültünk, ami szerinte minden bizonnyal még tovább fog romlani.

EZ IS ÉRDEKELHET! Templomot épít az az alapítvány, amelynek tagja a molesztálási botrányba keveredett 17. kerület volt alpolgármestere

Kunetz Zsombor szerint a kormány hiába állítja, hogy a tesztelésnél a WHO protokollját követi, a szakértő szerint azonban ez nem igaz, mert ha így lenne, nem csúsznának el hat-hét nappal a budapesti tesztek. Az államilag finanszírozott tesztelést a mentősök végzik, ám a szakértő úgy látja, egy olyan rendszerre toltak rá ezt pluszfeladatot, ami amúgy sem működik jól.

Hatósági áras lesz a teszt

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy a kormány úgy döntött, hogy hatósági árasak lesznek a tesztek. Ami azt jelenti, hogy 19 500 forintnál többet nem lehet elkérni egy koronavírus vizsgálatért. Hogy milyen szigorító intézkedéseket rendelt el a kormány, azt ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció