Tiltakoznak a szülők az egyik fővárosi tankerületi vezető nizzai „tanulmányi útja” ellen. Úgy gondolják, jobban is el lehetett volna költeni az erre szánt pénzt.

Tiltakoznak a szülők

Transzparenseket helyezett el és piros-fehér szalaggal zárta le az Észak-Pesti Tankerületi Központ épületét néhány szülő, miután kiderült, annak vezetőjét és több általános iskola igazgatóját az önkormányzat utaztatta Nizzába. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Tradíció a tanulmányút”

Korábban Kovács Péter, a 16. kerület fideszes polgármestere az ügyről az RTL Híradónak nyilatkozva azt mondta, „évtizedes tradíció az évenkénti intézményvezetői tanulmányút”, melynek célja más oktatási rendszerek megismerése, valamint ezzel fejezik ki megbecsülésüket a pedagógusok felé.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nyaraltatás helyett versenyképes fizetést

Ezzel szemben a szülők szerint néhány vezető tengerparti nyaraltatása helyett a pedagógusok megbecsülését praktikusabb lenne többek között versenyképes fizetésekkel kifejezni, erre utaltak azok a poszterek is, amiket kiraktak.

Megsértették a törvényt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a Momentum Hegyvidék elnökségi tagja, dr. Novák István bejelentése alapján a Közbeszerzési Döntőbizottság kimondta, hogy a Hajnissné Anda Éva vezette Közép-Budai Tankerületi Központ közbeszerzései megsértették a közbeszerzési törvényt – olvasható a párt közleményében. 

Kazánokkal csalhattak

A tankerület több iskolában végzett kazáncserét az elmúlt években olyan közbeszerzési eljárások keretében, ahol meghívott cégektől kértek be ajánlatot, tehát nem indulhatott el csak úgy bármelyik vállalkozás.

Mindig ugyanaz nyert

Négy eljárásban mindig ugyanazoktól a cégektől kértek ajánlatot és mindenhol ugyanaz a cég nyert, és jutott hozzá ezzel összesen 400 millió forintnyi megbízáshoz – írja a 24.hu.

Milliós bírság

A Közbeszerzési Törvény viszont kimondja, hogy “az ajánlatkérő a különböző eljárásokban ajánlattételre felhívni kívánt gazdasági szereplők személyét lehetőség szerint változtatja.” Ezt a Közép-Budai Tankerület nem tette meg a Közbeszerzési Döntőbizottság határozata szerint, ezért hárommillió forint bírságot szabott ki a tankerületre.

Lett volna más cég

Az indoklásban a Döntőbizottság kifejtette, hogy az ajánlatadásra felkért cégek változtatása kifejezetten a korrupció kialakulását hivatott megelőzni. Az indokolás másik megállapítása, hogy az iparkamara nyilvántartásában Budapesten és Pest megyében több mint 27 ezer olyan vállalkozás van, melynek tevékenységi köre kiterjed a kazáncserére, tehát lett volna mód más cégektől is ajánlatot kérni, nem csak mindig ugyanattól az öt cégtől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nizza. Fotó: Wikipédia.