Ma kezdődik a három napos DunakesziFeszt, rengeteg jó koncert lesz, érdemes Duankeszin bulizni. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Tesla életét bemutató musicalt láthatja a közönség. Martonvásáron a népdal ünnep, Szentendrén nyitott templomok várják egész hétvégén a nagyérdeműt. A Dürer kertben ethno és techno, a Barba Negrában rock, Budapest belvárosában skandináv kultúra éjszakája kínál jó szórakozást.

DuankesziFeszt program

Dunakeszieknek ingyenes

Szeptember 3-5. között rendezik az idei Dunakeszi Fesztet. Tavaly a rendezvény elmaradt a járvány miatt. Idén a nagy koncertekre belépődíj van, Dunakeszi Kártyával azonban ingyenes a két és fél nap. A 2 és fél napos rendezvényre 9500 forint a bérlet, de napi jegyeket is lehet vásárolni 2500, 4000 és 4500 forintért.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

NIKOLA TESLA – Végtelen energia a Margitszigeten

A Sebestyén Áron – Egressy Zoltán – Müller Péter Sziámi – Radó Denise jegyezte musical este a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A kétórás musical show a ma rendelkezésre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat.

Tesla a nagyvilágban

A darab egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot.

Trilla fesztivál, a népdal ünnepe Martonvásáron

A Trilla Martonvásár új, de hagyományban gyökerező, ingyenes, szabadtéri fesztiválja. Szeptember 3 és 5 között változatos programokkal várunk mindenkit, aki szereti a népdalokat, szeret táncolni, játszani, játszva tanulni, vagy idilli környezetben akarja hallgatni a magyar nép- és világzene neves előadóit. 

Táncház az Erdőfűvel

Nyitott templomok hétvégéje Szentendrén

Szeptember első hétvégéjén a Ferenczy Múzeumi Centrum főszervezésében, Szentendre új, összművészeti fesztiválján zenei, irodalmi, építészeti, egyházművészeti, képzőművészeti programok előtt nyílnak meg a szentendrei templomok kapui, udvarai. A festők és templomok városának felekezetei és kulturális intézményei tartalmas és felemelő eseményeket kínálnak a hagyományteremtő céllal.

The Acoustic Minimal Techno Party + Kristof Kelemen & MΣO CULPA a Dürer kertben

Ethno techno és organic house várható az éjszakában 20 órától a Dürer kertben. Ezen az estén szemtanúi lehettek, ahogy 8 zenész kísérletet tesz a minimal techno élő reprodukálására, az improvizáció eszközeivel.

Improvizálva

KOWALSKY MEG A VEGA a Barba Negrában

Péntek este 18 órától Kowalsky meg a Vega fergeteges estje kínál szórakozást rockrajongóknak a 10 éves Barba Negrában.

A skandináv kultúra éjszakája a belvárosban

A Skandináv Ház az északi országok budapesti nagykövetségeivel, a FinnAgorával, az ELTE Skandinavisztika Tanszékével és az Észak folyóirattal közösen színes esti rendezvényt szervez szeptember első péntekének utolsó óráira Budapest belvárosában.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook.com/margitszigetiszinhaz