Végtelen energia címmel Nikola Tesla életét bemutató musical show lesz Budaörsön. Széchenyi Zsigmond vadász-író expedíción készült képeiből láthatunk nagyszabású kiállítást a Capa Központban. A szép őszi időben kellemes sétát tehetünk a Csepeli Tamariska dombon, és ha már Csepelen járunk, érdemes megtekinteni a legendás Csepel művek történetét bemutató interaktív kiállítást.

Nikola Tesla Budaörsön

A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot.

Végtelen energia

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Vadászfotók a Capa Központban

Gróf Széchenyi Zsigmond vadász-író fényképeit láthatjuk a Capa Központban. Természetszerető humanista gróf, könyvgyűjtő nemesi segédmunkás, vadász-író-fényképész, egy sokrétű ember fotográfiái.

„A vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás.”

Expedícióit feldolgozó művei

Széchenyi Zsigmond fél évszázaddal halála után sem igényel bemutatást, generációk nőttek fel hazai vadászélményeit és külföldi expedícióit feldolgozó, irodalmi gondossággal megírt regényein. Művei magyar nyelven hetvennél is több kiadást értek meg, másfél millió példány került a hazai olvasók kezébe.

Csepel története a Királyerdei Művelődési házban

Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény több évtizedes múltra tekint vissza, igazi retro élmény. Az állandó kiállítás különlegességei: tapintható tárgyrekonstrukciók, régi csepeli térképek, archív filmhíradó részletek Csepelről (némafilm is!), élőképek, Csepel teherautó vezetőfülke, emlékérme készítése présgéppel és még sok minden más.

Kiállítás az óvóhelyen

Séta a Tamariska dombon

A Duna-Ipoly Nemzeti Park része a Tamariska domb Csepelen, a Királyerdő északi részén, a Ráckevei-Duna-ág közelében bújik meg a kertes házak között, sokszínű élővilága miatt a terület védett természeti értéknek számít. Kellemes sétát tehetünk a jól kiépített környezetben, védet növényeket találhatunk, és ha szerencsénk van, néhány különleges madár éneke zenghet fülünkbe.

A Királyerdőben

Bunkerek a föld alatt

Akiket a szépen kijelölt tanösvény mellet a földalatti titkok vonzanak igazán, azoknak a Tamariska-domb alatt rejlő, háborús óvóhelyként funkcionáló bunker, pontosabban egy hosszú folyosórendszer lehet izgalmas, amely időszakosan látogatható.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook.com/bvuss