Testkamera viselésére kötelezhetik a repülőtéri rakodómunkások egy részét, emellett a bőröndöket pakoló munkások szigorúbb ellenőrzését javasolták a rendőrök.

A budapesti reptéren azután kezdődött fokozott ellenőrzés, hogy év elején egymás után több utas csomagját is kifosztották. A Liszt Ferenc repülőtér üzemeltetője szerint őszre már csökkent a lopások száma – írja az Index az RTL-re hivatkozva.

Mint ahogy arról korábban a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál is beszámolt, nagy botrány lett abból, hogy Babos Tímea teniszezőnek is széttúrták és kifosztották a csomagját, amikor Budapestről Dohába utazott.

Nem sokkal előtte a dél-koreai nagykövetség nyilvános posztban figyelmeztette a Budapestre látogatókat az értékeiket fenyegető repülőtéri veszélyre.

Akkor az első pillanattól nem volt kérdés, hogy Ferihegyen történt a dolog, a reptéri rendőrség szigorított is gyorsan az ellenőrzésen.

Mint írtuk: három fős bandákban lopnak, akkor nyitják fel a bőröndöket, amikor azok már a gépen vannak. A rendőrséget messziről kiszúrják, a biztonsági őrt pedig megkérik, hogy másfelé fordítsa a kameráját. Döbbenetes valóság a szégyenteljes magyar repülőtérről. Kitálalt egy ott dolgozó munkás.

Nem a repülőtér épületében történik a csomagok nyitogatása. A csomagfeladás útja végig be van kamerázva, a különböző cégek munkásai együtt dolgoznak, ott van a repülőtéri személyzet is. A nyúlkálás akkor kezdődik, amikor a csomag elhagyja az épületet, és elindul a repülőgép felé. A repülőgépnél viszont már több évtizedes rutinnal folyik a munka. További részletek ebben a cikkünkben olvashatók.