A MU Színházban táncos bemutató, a Turay Ida Színházban a Vitéz lélek kerül színre. A Muzsikás együttest az FMH-ban, Bagdi Bella zongoraestjét a Láng Művelődési Házban hallhatjuk, a görög ízek és muzsika kedvelői a Floga grillben kaphatnak mediterrán életérzést. A Svábhegyi Csillagvizsgálóban asztromatinén figyelhetünk meteorzáport. Mogyoródon Mindenki karácsonya, Gödöllőn csillagfényes adventi programok hangolnak az ünnepre.

Vol. 1.3. előadás a MU Színházban

A Vol. 1.3 egy háromrészes dupla előadássorozat. Oberfrank Réka és Molnár Csaba koreográfusok három-három bemutatóval jelentkeznek az évadban. Célunk ezzel az, hogy egy hosszú távú alkotói folyamatot dokumentáljunk: ne egy premierrel fejeződjön be a kreatív munka, hanem folyamatban gondolkodva mutassuk meg az egyes stációkat.

A testet mesterműnek tekintve

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Csúnya pulcsis futás a Mindenjókkal a Margitszigeten

Első alakalommal rendezik meg a csúnya pulcsis futást, amire várnak minden lelkes futót sok szeretettettel. Kapd elő a legcsúnyább karácsonyi pulcsidat és fuss velünk egy vidám 5 km-es Sziget kört. A futás végén mindenkit forralt borral/teával és kis süteménnyel várunk. Mindenki hozzon meleg ruhát, amit a futás után magára kaphat – invitálnak a szervezők a Margitszigetre.

Jótékonysági céllal

Bagdi Bella zongoraestje a Láng Művelődési Központban

Mit is jelent a REMÉNY? Dalok, történetek és reménypszichológia, amelyek segítenek több reményt és pozitívumot találni az életben. Időpont: 2021. December 18. 19 óra, Budapest, Láng Művelődési Központ.

Remény

Mindenki Karácsonya Mogyoródon

A mogyoródi Fő tér idén is ünnepi díszbe öltöztetve teszi hangulatossá a karácsonyvárás időszakát. December 18-án 14:30 órától Mindenki karácsonya Mogyoródon. A gyerkőcöket Kovácsovics Fruzsina, tűzkáprázat, a szüleiket többek közt Vastag Csaba, Soltész Rezső és más népszerű sztárok szórakoztatják.

Muzsikás Együttes az FMH-ban

A Muzsikás együttes karácsonyi koncertje december 18-án, szombaton 19:00 órakor kezdődik az FMH népzenei-világzenei koncertsorozatának ünnepi eseményeként.

Petrás Mária és Balogh Kálmán

Mindig meghitt élménnyel ajándékozzák meg hallgatóságukat, idei karácsonyi koncertjük vendégei: Petrás Mária Prima Primissima- és Magyar Örökség-díjas népdalénekes és Balogh Kálmán Prima Primissima- és Magyar Örökség-díjas cimbalomművész. Jegyek válthatók az FMH jegypénztárában és online.

Vitéz Lélek a Turay Ida Színházban

A Vitéz lélek előadása szép, de embert próbáló feladat: egy kis székely világot tár elénk. Olyan figurákat, akik a mai ember számára már egzotikusnak hatnak természetszeretetükkel, naív bölcsességükkel, csavaros humorukkal. Pedig ez sem tökéletes világ: a gyarlóság, kisszerűség ezt is kikezdi. Itt is szükség van „egy tiszta lélekre”, aki a többiek számára utat mutat, aki segít magukba nézni. És ahol az erő elgyengül, ott szükség van a csodára is. Tamási darabja azt a csodát mutatja be, ahogy a kisember a katasztrófák közepette is képes talpra állni, magára találni. De a kalandok nem csak a lélekben játszódnak le, a Vitéz lélek „krimitörténet” is: egy nyomasztó múltbéli titok kinyomozása. Mikó István rendezésében.

A téli csillagvizsgálóban

Asztro Matiné a Svábhegyen meteorzáporral

Egy izgalmas meteorit előadást követően kísérletben szimuláljuk a meteorit becsapódást, majd eljátsszuk, hogy hogyan menthetnénk meg a Földet egy aszteroidától!? Miután jól kijátszottátok magatokat a kezetekbe is vehetitek az igazi égből hullott meteoritokat, sőt még mikroszkóppal is megvizsgáljuk ezeket a különleges égi csemegéket. A program végén ellátogatunk a Budapest-kupolába, ahol megnézhetitek Budapest legnagyobb távcsöveit, valamint sok-sok érdekességeket hallhattok arról, hogy mi mindent lehet látni a távcsövekben. Gyere el hozzánk egy izgalmas, játékos csillagászati bemutatóra, ahol minden kérdésedre választ kapsz! – hív minden érdeklődőt egy remek programra a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

Mesebeli programok a öltözött kastélyban

Csillagfényes adventi programok a Gödöllői Királyi kastélyban

Hazánk egyik legnagyobb barokk kastélya karácsonyi díszbe öltözött, hogy méltóképpen fogadja az ünnepre készülődőket. December 18-án fúvósok karácsonyi koncertjével indul az adventi hétvége, majd Erzsébet királyné fogadja a díszteremben a látogatókat. Ezt követően a Maszk Bábszínház előadásában megelevenedik a Betlehemi történet. Mindeközben varázslatos karácsonyi szólamok csendülnek fel hegedű és hárfa duóban. Az Arpeggio gitárzenekar különleges és már hagyományos ünnepi koncertje után Pozsgai Zsolt idén bemutatott Látnivágyók című színdarabjával zárul a program első napja.

Csipetnyi Görögország, görög ízekkel

Szombaton délután a Floga Grill hamisítatlan görög ízekkel és fülbemászó buzukival vár, zenél Angelidisz Vaszilisz.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/mu.szinhaz