Egy olyan táskát keresel az utazásaidhoz, amely minőségi, elég nagy, sokoldalú, de egyáltalán nem unalmas? Akkor jó hírünk van! Az alábbi cikkünkben összegyűjtött tippek segítségével könnyedén megtalálhatod a megfelelő darabot.

Milyen gyakran utazol, és milyen hosszú utakra szoktál menni?

Ezt a két kérdést kell legelőször feltenni, hiszen egy hétvégi kirándulás alkalmával minden beleférhet például az atáska-nál is kapható Enrico Benetti Capetown fekete korall női sporttáskába vagy a Nouméa fekete elegáns férfi utazótáskába.

Amennyiben viszont egy tengerentúli repülőútra indulsz, akkor egy olyan tartós és strapabíró bőrönd lesz az ideális számodra, mint a Enrico Benetti Calgary fekete 4 kerekű nagy bőrönd, amelynek a belseje kétrekeszes, cipzáras elválasztókkal, zsebbel és állítható ruharögzítő keresztpántokkal van ellátva.

Persze a személyes iratokat, a pénztárcát, az útlevelet, a lakáskulcsokat, a nassolnivalókat és az egyéb fontos holmikat jobb, ha magadnál tartod, hiszen mi van, ha elkeveredik a feladott bőrönd? 

Ezeknek a tárolására érdemes beszerezned egy olyan kézitáskát, amely rekeszekkel, zsebekkel rendelkezik, hogy a reptéri ellenőrzés során ne kelljen végignézni az összes holmidat, hanem könnyedén elérhesd azt, amire szükséged van, illetve befér az ülések alá.

Anyag

Bár a kemény borítású bőröndök jó védelmet nyújtanak, és általában tartósak is, de ha megsérülnek, akkor rajtuk keletkezett horpadást, repedést már nem igazán lehet kijavítani.

Ebből a szempontból sokkal praktikusabbak a vízálló és szakadásálló szövetből készült utazótáskák, amelyek szűk helyre is beszuszakolhatók anélkül, hogy maradandó károsodást szenvednének.

Fogantyúk

A fogantyú tartja a táska teljes súlyát, és a repülőtéri dolgozók is ennél fogva mozgatják a csomagokat, így fontos, hogy minél strapabíróbb legyen.

Ezért is számít a legpraktikusabb választásnak a kemény, erős műanyagból készített és legalább négy ponton felfogott változat, hiszen a bőr- vagy textilbevonatú fogantyúkkal ellentétben könnyebben tisztítható, és a kopásnak is jobban ellenáll, nem látszanak meg rajta a használat nyomai.

Kerekek

A fentebb említett dolgokon túl érdemes még a kerekek anyagát és méretét is figyelembe venni, hiszen hiába veszel gurulós bőröndöt, ha kézben kell végigcipelned a városon, mivel már a reptérről kiérve az első kanyarban beszorult vagy eltört a kereke.

A legjobb választást ebből a szempontból a nagyobb méretű, gumis borítású és masszív műanyagból készült kerék jelenti. Főleg akkor, ha kettő van belőle, így ugyanis sokkal könnyebb a bőrönddel manőverezni.

Abban az esetben, ha ezekre a dolgokra odafigyelsz, akkor az élménybeszámolóid garantáltan nem a poggyásszal kapcsolatos zűrökről és bajokról fog szólni.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: ataska.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.