A futballzseni, Hidegkuti Nándor életét mutatja be a Nemzeti Múzeum kiállítása nem csak focirajongóknak. A Hello Buda magyar esttel készül, az Opus Jazz Clubban Cseke Gábor és Kovács Linda koncertezik. Az ország első fémhulladék-kiállítása, a Metal Art Gallery a Dohány utcában várja a művészetkedvelőket, a frissen nyílt Magyar Pénzmúzeum pedig interaktív élményekkel hívogat.

KIÁLLÍTÁSSAL EMLÉKEZIK HIDEGKUTI NÁNDORRA A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM

A tárlat a legendás sportoló születésének századik évfordulóján nyílt meg. Számtalan ereklye, köztük futballcipők, kitüntetések, korabeli dokumentumok, szerződések, eredeti focimezek és megannyi fénykép látható a „Tisztelet Hidegkuti Nándornak születése 100. évfordulója alkalmából” című kiállításon. A Magyar Nemzeti Múzeum Kupolatermében április 17-ig látogatható centenáriumi tárlat a futballzseni életének és pályafutásának állít emléket.

Focirajongóknak kötelező

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szerdák a világ körül: Magyar est a Hello Budában

Az alkalomra bográcsgulyással, házi kenyérrel, vecsési savanyúsággal, valamint magyaros streetfood ajánlatokkal készül a Hello Buda, melyeket Zwack Unicummal vagy jófajta pálinkával öblíthetünk le.  A hangulatról és a talpalávalóról külön cigányzenekar gondoskodik, és néptáncbemutatót is megtekinthetünk.

Vásárfia

És hogy sokáig emlékezzünk a nagy napra, vásárfiát is hazavihetünk! A matyodesign pop-up standjánál matyómintás ruhadarabok közül válogathatunk, melyet tardi varrónők hímeztek kézzel, szeretettel.

Cigányzenével és néptánccal

Cseke Gábor feat. Kovács Linda az Opus Jazz Clubban

Az Art of Virus projekt élő koncertjeivel a zenekar a különleges, új kompozíciók és a nagyzenekari zenei élmény mellett beengedi közönségét az alkotói önreflexió terébe is. Kovács Linda érdeklődése nem korlátozódik a jazzre – többféle könnyűzenei formációban is hallható. Kísérletező horizontjához az ütőhangszer-ének, bőgő-ének felállások és az elektronika is hozzátartozik.

MAO ART OF VIRUS #6

Metal Art Gallery a Dohány utcában

A Metal Art Gallery tökéletes választás, ha olyat szeretne olyat mutatni a barátainak, amilyet még nem láttak! Tekintsék meg Magyarország első fémhulladék kiállítását, ahol az egyedülálló szobrok teljes mértékben újrahasznosított autóalkatrészekből készültek, új értelmet adva ezzel a fémhulladék fogalmának. Jöjjenek el a családdal, barátokkal nézelődni, fotózni, biztosan nem fognak csalódni a több méteres szobrok látványában! Megatron, Alien és a többiek csak Önökre várnak!

Fémhulladék kiállítás

Megnyílt Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

A Pénzmúzeumban Európa leginnovatívabb jegybanki élményterét szeretnénk létrehozni – mely Magyarországon előzmény nélküli. Az intézmény koncepciója az élményalapú ismeretterjesztésre épül: a látogatók a hazai és nemzetközi gazdasági folyamatokat a múzeumi élmény által, kreatív, XXI. századi eszközökön, interaktív aktivitásokon keresztül fedezhetik majd fel – hív a március 15-én megnyílt Pénzmúzeum.

Interaktív kiállítás

Edukáció és élmény

A Pénzmúzeum célja, hogy az elsősorban megszólítani kívánt fiatalok és diákok mellett minél szélesebb közönség számára tegyék átláthatóvá és megismerhetővé a pénzügyi folyamatokat, miközben maradandó kulturális és szórakoztató élményt nyújtanak számukra.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/Nemzetimuzeum