Rejtő Jenő regényének koncertszínház-változatát a Budapest Bár zenekarral a Várkert bazárban élvezhetjük, a Szent István Bazilikában minden hétfőn orgonakoncertet hallgathatunk. Látogatást tehetünk Európa legnagyobb zsinagógájában és a Zsidó Múzeumban. Verőcén a Placc kreatív alkotótér vár kicsit és nagyot.

Tizennégykarátos autó a Várkert Bazárban

Az utánozhatatlan humorú Rejtő Jenő írói fantáziája külön világot teremtett a magyar regényirodalomban. Ezúttal a legnépszerűbb műveinek egyike A tizennégy karátos autó, a TRIP koncertszínházi sorozat egyik szenzációja érkezik januárban a Várkert Bazárba.

Rejtő Jenő regényéből

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A Budapest Bár zenekarral

A koncertszínház legalább annyira színházi, mint zenei élmény, a dalokat nem énekesek, hanem nyolc kitűnő színművész adja elő, a produkció rendezője és egyben díszlettervezője a Jászai Mari-díjas Keresztes Tamás, aki Divinyi Rékával együtt adaptálta színpadra a regényt.

Alkotásközpontú énidő

Placc kreatív alkotótér Verőcén

Január 10-én a Placcon is belevágunk az új évbe. Új kalandokkal, ötletekkel, izgalmas programokkal várom a régieket és a kíváncsiskodókat Egy biztos, idén is nagy szükségünk lesz a kreativitásunkra, az áramló, örömteli pillanatokra, színekre, megpihenésre és elfogadásra. Lesz matató, szívzűr műhely kamaszoknak, alkotásközpontú énidő – invitálnak a szervezők Verőcére, a Placc kreatív alkotótér programjaira.

Orgonakoncert a Szent István Bazilikában

Budapest legnagyobb és legszebb hangú koncertorgonáján az előadások a hétfői napokon a megadott időpontokban 17 órakor kezdődnek. A hangversenyeken a Bazilika orgonaművészei mellett énekes és hangszeres közreműködő művészek is fellépnek, Albinoni, Caccini, Bach, Mozart, Schubert, Gounod, Bizet, Rachmaninoff, Cesar Franck és Liszt Ferenc orgonaműveit és leghíresebb templomi áriáit szólaltatják meg.

17 órakor

Minden hétfőn orgonakoncert

Az előadások pontos műsoráról és a Szent István Bazilikáról minden információt megtalálnak magyarul és angolul http://www.organconcert.hu weblapon a „Programok” menüpont alatt.

Látogatás a világ második legnagyobb zsinagógájában

A Dohány utcai Zsinagóga Budapest egyik kiemelt turisztikai látványossága, Európa legnagyobb, a világ második legnagyobb zsinagógája. 1859-ban épült mór stílusban, 3000 fő befogadására alkalmas. Nagysága a korabeli fővárosi zsidóság jelentőségét, magas színvonalú gazdasági és kulturális igényét bizonyítja.

Zsinagóga és Zsidó Múzeum

Ma a Zsinagóga hétköznap fogadja látogatóit, szombaton és zsidó ünnepeken zárva tart. A Zsinagógai tér ma is elsősorban Istentiszteletek színtere, de helyet ad kulturális programoknak, koncerteknek is.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ budapestbarband