Szombattól megszűnik a 6-8 óráig tartó idősáv a zuglói piacokon – ezt Horváth Csaba polgármester jelentette be Facebook oldalán.

Szombattól mindenki korlátozás nélkül mehet bevásárolni a 14. kerület piacain. Ez azt jelenti, ahogy az eddig érvényben lévő, reggel 6-8-ig terjedő idősáv megszűnik.

Horváth Csaba Facebook oldalán ezt írja:

„A védekezés most új szakaszba lép. Miután a friss kormányrendeletek már nem teszik kötelezővé, a fővárosi kerületek nem rendelkeznek külön a piacok vásárlási sávjairól.

Közös felelősségünk most még nagyobb lesz, így még fontosabb, hogy
– betartsuk a távolságtartást: legalább 1,5 méterre álljunk egymástól,
– viseljünk maszkot, lehetőség szerint kesztyűt,
– különösen figyeljünk a sorban állásra!

Tehát: mostantól bármikor – nyitvatartási időben – látogathatjuk piacainkat, fokozott védekezéssel!”

Újpesten is lazítottak

Újpesten hétfőtől szűnik meg a piacokon a vásárlási idősáv. Déri Tibor polgármester azt írta Facebook oldalán: „A járványhelyzet alakulását figyelembe véve a hétfői naptól megszüntetjük az idősávokat az Újpesti Piacon, ami azt jelenti, hogy a nyitva tartási időben BÁRKI, kortól függetlenül látogathatja a piacot. A lazítás mellett továbbra is kötelező a maszk vagy arcot eltakaró kendő, sál, stb. használata, valamint a jogszabály által megkövetelt 1,5 méter tartása!”

Az üzletekben semmi sem változik

Csütörtökön Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány úgy döntött, hogy az élelmiszerboltokban, a drogériákban és a gyógyszertárakban továbbra is érvénybe marad a vásárlási idősáv. Vagyis a 65 év felüliek csak 9-12 között mehetnek boltba, de akkor csak ők. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Az üzeletekben marad a vásárlási idősáv

Csütörtökön jelentette be Gulyás Gergely, hogy a kormány úgy döntött, hogy az élelmiszerboltokban, a drogériákban és a gyógyszertárakban megmarad a vásárlási idősáv. Vagyos ez azt jelenti, hogy 9-12 között csak a 65 év felettiek látogathatják a boltokat. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt részletesen.

Kiemelt kép: Újpesti Piac