Megmarad a vásárlási idősáv az időseknek – jelentette be Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint indokolt a veszélyeztetett korosztály számára fenntartani ezt a lehetőséget.

Nem törli el az időseknek fenntartott vásárlási idősávot a kormány – mondta Gulyás Gergely. A miniszter arról beszélt, hogy egyenlőre nincs is napirenden, hogy a 9 és 12 óra közötti, 65 éve felettiek számára fenntartott idősávon változtassanak.

Szombaton Szentkirályi Alexandra, a Kormányinfo Pluszban arról beszélt, hogy hamarosan eltörölhetik a vásárlási idősávot. A BudaPestkörnyeke.hu részletesen ebben a cikkében írt a témáról.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

A kereskedőknek sem tetszik

Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a koronavírus miatt kialakított 9 és 12 óra közötti idősáv harmadik órája kihasználatlan, mivel a 65 felettiek döntően az első két órában vásárolnak. A harmadik óra egyben nehezíti a családok hagyományosan szombat délelőtti bevásárlását is.

Az OKSZ-főtitkár kifejtette, hogy a járványidőszak alatt folyamatosan változtak a vásárlási szokások, márciusban nagy felvásárlási rohamok voltak, de húsvétot követően egy kiegyensúlyozottabb időszak következett.

Az élelmiszerkereskedelemben a forgalom már a szokásos körüli, de például az iparcikkek vásárlásában a következő hónapokban csak óvatos növekedés várható, hiszen a vásárlók még mindig megfontoltak, és tartanak a koronavírus járvány hatásaitól.

Az elmúlt időszakban a forgalom csak a webáruházakban ugrott meg, különösen az elektronikus eszközök forgalma erősödött – jegyezte meg, hangsúlyozva, hogy számításaik szerint legfeljebb a negyedik negyedévre lesz újra élénk a kiskereskedelmi forgalom.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI