Egy mintegy százötven négyzetméter alapterületű, két szintes családi ház tetőszerkezetének nagy része és a házhoz épített több melléképület égett Dunakeszin, a Napraforgó téren.

Siettek a tűzoltók

A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek hat vízsugárral eloltották a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A rajok oltás közben hét gázpalackot hoztak ki az épületekből – írja a Katasztrófavédelem.

Itt történt

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy időjáráskamera is felvette

Az Időkép Fótújfalui kamerájának felvételei alapján a lángok délután fél 3 után csaptak fel. A videó alapján mintegy 25 percig volt komoly füst a város ezen részén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A 10 másodperces videó

Több családot érint, videón a hatalmas tűz

Közben a helyi Dunakeszi Post megtudta, hogy nagyobb a baj, mint az alaphírből kiderült. 4-5 lakás vált lakhatatlanná. Három család lakhatását kell megoldani, állítólag az idősek otthonától kapnak átmeneti segítséget. Egy családot már befogadtak a városban. A cikkben videó a hatalmas lángokról.

Újabb részletek

Dunakeszi Alsón, a Napraforgó térnél keletkezett a hatalmas tűz. A három, kiskorú — 12, 10 és fél éves — gyermekével otthon tartózkodó édesanya vette észre a lángokat. A tűz tovább terjedt egy kétszintes, négylakásos társasházra is. Összesen 16 ember vált otthontalanná.

Amire szükségük van

Mivel többüknek mindene elégett ezért Benkő Tamás, helyi képviselő összeírta, hogy mire lenne szükség. A felajánlásodat a [email protected] címen tudod jelezni.

Ruhák

Hölgy, 39 éves: S-M-es ruha, 39-es cipő. Férfi: L-es ruha, 43-as cipő. Lány gyermek, 12 éves: 168-as ruha, 38-as cipő;Lány gyermek, 10 éves: 162-es ruha, 36-os cipő. 6 hónapos kisfiú számára ruhanemű. Hölgy, 44 éves: M-L-es ruha, 38-as cipő;Férfi, 45 éves: XL-es ruha, 40-es cipő. Fiú gyermek, 11 éves: 164-es ruha, 37-38-as cipő. Hölgy, 60 éves: M-L-es ruha, 38-39-es cipő. Férfi, 75 éves: XL-es ruha, 43-as cipő. Hölgy, 59 éves: L-es ruha, 42-es cipő;Férfi, 64 éves: XXL-es ruha, 42-es cipő;Férfi, 41 éves: M-es ruha, 43-as cipő. Férfi, 60 éves: M-es ruha, 42-es cipő. Férfi, 52 éves: XL-es ruha, 43-as cipő. Férfi, 51 éves: M-es ruha, 41-es cipő.

Ez is érdekelhet

Címlapfotó: Dunakeszi Post.