Gerendás Péter fényképet nem akart közzétenni sérüléseiről, azt azonban jelezte, hogy jól van, az ellátást pedig nem szeretné szidni, mert nem a Rizbe fizetettbe egy hétvégére.

Mondhatni munkahelyi baleset volt

„Két előadás között felmentem a gitáromat elhelyezni a kezdéshez és lezuhantam 3 m-t. Jelenleg a János kórház vendégszeretetét élvezem” – írta vasárnap délután Facebook-oldalán Gerendás Péter. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem akarja szidni az ellátást

Mint írta, kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken boldog volt, mivel csodálatos kollégákkal játszhatott együtt, ahol nagy szerelmének, a színészetnek is hódolhatott a gitározás és az éneklás mellett. Hozzátette, nem szeretné szidni „vendéglátás” színvonalát, mivel „nem a Ritzbe fizettem be egy hétvégére.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Óriási szerencséje volt

„ A nővérek sem egyformák, van aki utálja a betegeket és a munkáját de van ennek hálistennek az ellenkezője is. Nem akarom még elkiabálni, de óriási szerencsém volt” – fogalmazott, megjegyezve, hogy a mentősök a törött gerincre vonatkozó protokoll szerint jártak el, amikor ellátták.

Kulcscsontja törött el

Gerendás Péter kifejtette, a kórházban egyből a lábait és a gerincét nézték meg, s végül kiderült, hogy a kulcscsontja törött el. „Nem akarok misztikus húrokat pengetni, de velem zuhant az a spanyolgitárom amit még 1982 ben első feleségemmel Katival vettünk a készítőnél Madridban. Azóta ez a gitár állandó az életemben.”

Megmentette a gitár

Felidézte, hogy többen megvásárolták volna, de ő nem adta el senkinek. A hangszer most ripityára tört, mivel valószínűleg ráesett, s ez sok mindentől megmenthette őt. Követőit arra kérte, ne sajnálják, mivel mindene meg van, legfőképp szerető családja és hűséges barátai.

Nem akar szépségversenyen indulni

„Fényképet most nem posztolok ,nem akarom elrontani a napotokat. De mindenesetre a fejemen lévő színvilág a napsütés és az eső keverékéből létrejött égi tüneményhez hasonlítható. Egyelőre szépségversenyen sem indulok, de sajnos le kell mondanom a decemberi fellépéseimet. Ölelés Nektek!” – zárta sorait Gerendás Péter.

Halála előtt nem sokkal együtt zenélt a legendás zongoraművésszel

A zenész meglehetősen aktív, rengeteg fellépése van. Mint korábban megírtuk, októberben még együtt zenélt azzal a Szakcsi Lakatos Bélával, aki nem sokkal később tragikus hirtelenséggel elhunyt. Később egy fotót tett közzé oldalán, amiben azt írta, sok dolog van, amiben másképp gondolkodnak, de sok mindenben ugyanúgy.

Mások, de egy valamiben hittek

„Mások vagyunk, más neveltetés , más hagyományok. De vannak egyetemes értékek, amelyben mindketten hiszünk, ez pl. a minőségi zene. Ez pedig átível mindenféle politikán és egyéb szarságon” – fogalmazott akkor, megtörten.

Rengeteg jókívánságot kapott

Oldalát a kommentmezőben elöntötték a jókívánságok. „Kedves Peter, lehet, hűséges társad, a gitárod elvesztetted (bár a zuhanáskor óvott Téged), de a Rád jellemző humorod – nem! S azt is tudd, mi is megmaradtunk… vagyunk Neked! Mielőbbi jobbulást, hogy az új évet ennél jobban kezdd – a Jóisten legyen Veled!!!” – írta egyikük.

Más türelmet kíván neki önmagához

„Gondolunk rád, Pétöröm, Nóri hívott, értesültünk. Kérlek, próbálj türelmes lenni önmagadhoz. És ha már szóba hoztad a nővéreket, Csehov Három nővéréből tudnék idézni: Idén sem megyünk Moszkvába. Ölelés” – hangzik a másik komment. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása a Facebook.)