Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

Jól megtervezett forgatókönyv

Egy szexbomba fotója, egy jól megtervezett forgatókönyv és nem utolsósorban N.-né B. Mária bűntársa, a férj volt a záloga annak, hogy a sértettek csak akkor fogtak gyanút, amikorra az asszony elérhetetlenné vált számukra. Az esetről egyébként korábban itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk a nő még június elején hamis profillal regisztrált egy közismert társkereső portálra. Álnéven egy szőke, fiatal, dekoratív nő fotóját használta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elhitték

– Minden egyes sértett esetében, rögtön azután, hogy bejelölték, megadta a mobilszámát, és ezután már csak telefonon tartotta a férfiakkal a kapcsolatot – nyilatkozta Papp István főtörzszászlós, a 4. Kerületi Rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának nyomozója. – A sértettek mindegyike elhitte, hogy a fotón szereplő nővel beszélnek telefonon. Azt mondták, hogy kifejezetten választékosan beszélt. Semmi nem utalt arra, hogy próbálja becsapni őket.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Már az első hívásnál a lényegre tért

A nő már az első hívások alkalmával úgy mutatta be önmagát, mint egy évek óta személyes és anyagi gondokkal küzdő embert, aki nemrég vált munkanélkülivé, írja a police.hu.

Válogatott hazugságok

Elmondta, hogy gyerekként elhagyta az édesanyja, mindig is szegénységben élt. Attól kezdve, hogy megérezte, rokonszenvet ébresztett a telefonálóban, mind a hét esetben alapvetően ugyanaz a forgatókönyv játszódott le. Közölte, hogy egy tőle több száz kilométerre lévő helységben mesterfodrászvizsgát tehetne, de nincs pénze benzinre és autópálya-matricára. Miután a megvezetett férfi felajánlotta, hogy szívesen segít neki, megadott egy számlaszámot, amelyre mindig utalták is a kért összeget. Az első feljelentő esetében 54 ezer forintot. Ezután, órákkal később, újra hívta a férfit.

Kapcsolódó:

A férje vette át a telefont

Azt mondta, hogy elromlott a sztrá­dán a kocsija, és hívott egy autómentőt, aki csak komoly összegért javítaná meg. A hitelesség kedvéért hozzátette, hogy ott áll mellette a szerelő, aki elmondja majd, hogy mit kell megjavítania az autón. A nő férje, N. Gábor (36) vette át a telefont, aki pontosan elmagyarázta az állítólagos hibákat, majd gyorsan elmondta, hogy mennyibe kerül a javítás.

Több százezer forintok

– 150 és 360 ezer forint közötti összegeket kértek ezzel az ürüggyel – folytatta a nyomozó. – Ezután egy újabb csavar következett. Ismét felhívta a nő a sértettet azzal, hogy a rendőrök leállították, és nem akarják elengedni, mert több be nem fizetett bírsága van gyors­hajtás miatt.

Zsarunak adta ki magát a férj

Ekkor újra szerephez jutott a férj, aki ismét átvette a telefont, majd elhitette, hogy ő a nőt feltartóztató zsaru. Át kell utalni a „megbírságolt személy” által megadott számlaszámra a gyorshajtásért kiszabott teljes összeget, vagy előállítják őt, és börtönbe kerül. Az ügynek mind a hét sértettje elhitte, hogy a rendőrrel beszéltek. A tanúvallomásokból kiderült, hogy egyikük hallotta is a háttérből a sziréna hangját. Utóbb kiderült, hogy felvételről játszotta le a pár. Ezután azt is képesek voltak elhitetni, hogy bevitték a börtönbe a nőt. N.-né B. Mária ekkor elváltoztatott hangon büntetés-végrehajtási tisztnek adta ki magát, és közölte, ahhoz, hogy a nő szabadlábra kerüljön, újabb százezrekkel meg kell váltani a kiszabott 48 órás büntetését. Ezt is kifizette az összes sértett.

Milliós átverés

Az egyik férfinál, akiről azt gondolta a pár, hogy jóval módosabb, mint a többiek, még egy előre el nem tervezett pluszcsavart is beletettek a történetbe. Kétszer utaltattak át vele a büntetés megváltására kért 1 millió 300 ezer forintot, mondván, hogy az utalás nem érkezett meg időben.

Férje bankszámlaszámát adta meg

– A nő minden esetben a férje, N. Gábor bankszámlaszámát adta meg a sértetteknek, akik egészen addig nem fogtak gyanút, amíg a hatalmas összegek kifizetését követően egyszer csak elérhetetlenné nem vált – tette hozzá Papp István főtörzszászlós. – November 2-án a lakcímükön fogtuk el a párt. Lefoglaltunk 2 millió forint értékben egy autót, elektronikai cikkeket, zálogjegyeket, valamint ékszereket, amelyeket a gyanú szerint a bűncselekményből szerzett vagyonból vásároltak.

Lecsaptak rájuk a zsaruk

A zsaruk a fürdőkád beépített szerelőnyílása mögött találták meg az elrejtett, feltehetően a bűncselekmények elkövetésénél használt mobiltelefonokat. N.-né B. Máriát és N. Gábort őrizetbe vették. Mindkettőjüket hétrendbeli csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férj megtagadta a vallomást, a feleség azonban beismerő vallomást tett. A nő ellen ugyanilyen csalások miatt országosan több rendőrkapitányság is nyomozást folytat. A bíróság elrendelte a pár letartóztatását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.           

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels