A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt három férfi ellen, akik még 2009-ben raboltak ki egy ékszerboltot Kiskunlacházán.

Két másik rablás

A vádirat szerint az elkövetők közül ketten 2009 első három hónapjában két másik rablást is elkövettek, azok miatt el is ítélték őket. Akkor azonban nem hozták őket kapcsolatba a kiskunlacházi üggyel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lopott rendszám

Az elkövetők elsőként beszereztek egy, a rablást megelőző éjszaka Budapestről ellopott rendszámot. Azt feltették az autójukra és 2009. január 16-án reggel Kiskunlacházára hajtottak.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Leteperték az eladót

Egyikük az autóban maradt, míg a másik kettő maszkot húzva és fegyverrel a kézben berontott a központ közelében található ékszerboltba. Az egyik eladónak sikerült megnyomnia a pánikgombot és kimenekülnie a boltból, a másik eladót viszont a földre kényszerítették.

Sokmilliós zsákmány

Ezután a két férfi az üzletben készpénzt és nagy mennyiségű ékszert vett magához és menekülni kezdtek a gépkocsijuk felé. Futás közben pár ékszert elejtettek, de így is több mint tizenötmillió forintnyi zsákmánnyal távoztak a településről.

Felfüggesztették korábban az eljárást

A nyomozást korábban felfüggesztették. A rendőrség azonban még a cselekmény elévülési idején belül olyan további információkat tudott beszerezni, amelyek lehetővé tették az eljárás folytatását és az elkövetők beazonosítását.

Vádat emeltek

A Pest Vármegyei Főügyészség jelentős értékre, fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a három elkövető ellen. Két vádlottal szemben – figyelemmel a másik két rablásra – bűnszövetségi minősítést is tartalmaz a vádirat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Az egyik elkövető elfogásával kapcsolatos rendőrségi videó itt nézhető meg:

Ez is érdekelhet:

Két percen múlt a rendőrök elől menekülő sofőr élete: a vasúti síneken borult tetejére a kocsija, az autót maga alá gyűrte a vonat

Kiemelt kép: police.hu videorészlet