A Demokratikus Koalíció (DK) Veresegyházon tiltakozott az ellen, hogy a kormány leállította a településen egy 24 tantermes általános iskola felépítését.

Kukázták a beruházásokat

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt Rengeteg agglomerációs útfelújítás, iskolaépítést dobott kukába a kormány a háborús helyzetre, a rezsicsökkentés megvédésére és a honvédelmi alap megtöltésére hivatkozva. Lényegében szinte minden a kukába került, amivel a kormánypárti képviselők kampányoltak. A nemrég kiadott lista, agglomerációra vonatkozó része elsőként a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon jelent meg.

Csömörön és Veresegyházon sem lesz új iskola

Most, egy az ellenzéki párt közösségi oldalára vasárnap feltöltött videón Tonzor Péter, Pest megye 5. számú választókerületének DK-s elnöke számolt be arról, hogy Lázár János építési és beruházási miniszter – Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője írásbeli kérdésére adott – válaszából derült ki, hogy a kormány leállította egy 24 tantermes általános iskola felépítését Veresegyházon, ahogy Csömörön egy 16 tantermes iskoláét is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nagy szükség lenne pedig rá

Tonzor Péter elmondta: az egyre növekvő létszámú agglomerációs területen nagy szükség lenne új általános iskolára; ez az ország legnagyobb választókerülete, 120 ezren laknak itt, a választási kampányban még Tuzson Bence (Fidesz) is kampányolt az iskolai beruházásokkal.

Súlyos dolgok fognak történni

Szerinte az elkövetkezendő időszakban „súlyos dolgok fognak történni Magyarországon”, a gáz ára hétszeresére emelkedik, nagyon sok nyugdíjas „akár az egész életét is kidobhatja”, ha megérkezik majd a több százezer forintos sárga csekk.  

A szankciók miatt van minden?

A kormány azzal kampányol, hogy a szankciók miatt van minden, de ellentmondás és pénzkidobás, hogy olyan szankciók ellen indítanak most nemzeti konzultációt, amit Orbán Viktor is megszavazott az Európa Tanácsban – mondta Tonzor Péter.

Hitegetik az embereket?

Hozzátette: a szankciók nem érintik a gázszállítást és a kőolajszállítást sem Magyarországra, „ennek ellenére azzal próbálják hitegetni az embereket, hogy minden tulajdonképpen az Európai Unió miatt van”. Az unió szeretne segíteni, meg is adja hozzá a pénzt, ha olyan kormánya lesz az országnak „amely ezt megérdemli” – fűzte hozzá.

40 millió

Schwarcz Andrásné, a DK veresegyházi önkormányzati képviselője elmondta: az önkormányzat ingyen adta a 12 ezer négyzetméteres területet az iskolához, a város már mintegy 40 millió forintot költött a terület közművesítésére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

„Lázár János nem hülye, nem ment át nála a rostán ez a suli” – kiakadtak Diósdon, az iskolaépítés leállítása miatt forrnak az indulatok

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels