A fejüknél összenőtt bangladesi ikerlányok szétválasztásának története körbejárta a világot és a sajtó még 2019-ben. A műtétben oroszlánrészt vállaló Csókay András, a Honvédkórház Semmelweis-díjas idegsebésze most beszélt a műtétről, illetve az azt követő botrányokról. Eddig soha nem hallott részletekről rántotta le a leplet.

Részletesen mesélt

Az idegsebész Veiszer Alinda – melyet itt lehet megnézni jelképes támogatásért cserében – a doktor részletesen meséli el, a saját nézőpontjából, hogy pontosan mi is vezetett ahhoz, hogy szétesett, majd egymás ellen fordult a bangladesi ikerpárt szétválasztó, 14 éven át, békésen együtt dolgozói orvosi team. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Több szakmai hiba is történt

Csókay doktor úgy véli, hogy több szakmai hiba is történt, ennek illusztrálása gyanánt műanyag koponyákon mutatta meg, hogyan kellett volna felépíteni a koponyát, és ehhez képes mennyivel alacsonyabb lett a csont, mennyivel kevésbé nyújtott védelmet az agynak – szemlézte a beszélgetés tartalmát a Blikk.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az egyik kislány majdnem meghalt

Mint mondta az egyik kislány agya be is vérzett, majdnem meghalt, továbbá azóta is képtelen az önálló életvitelre. Ennek oka, szakmai féltékenységből a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány másik vezető orvosa – akinek nevét Csókay egyetlenegyszer sem mondta ki az interjú során – elérte, hogy ne a sok éve vele dolgozó, anatómiához értő képzőművész, Muhari-Papp Sándor Balázs építse fel puzzle-szerűen a kifűrészelt, feleslegessé vált koponyacsontokból az új koponyák hátsó részét.

Kapcsolódó:

Szász János meghurcolása

A rivalizálás egyik másik következménye pedig Szász János rendező meghurcolása volt, melyről itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk. Mint ismert a rendező egy a műtétről készült dokumentumfilmben rögzítette a képzőművész kiszorítását, tovább a kommunikáció miatti vitákat, azonban ezeket az alapítvány nem akarta nyilvánosságra hozni.

Feljelentés

Ezt követően a rendőrök egy ismeretlen “Tanú 1” feljelentését követően a rendezőnél botrányos körülmények között tartottak házkutatást, ennek részleteiről itt írtunk. Úgy tudni a film nyersanyagát keresték, mindezt tulajdonjogi vitára hivatkozva, beszélt a kényes ügy körülményeiről Csókay doktor. Ezen a ponton az idegsebész részletekbe menően idéz egy levélből, melyet az alapítvány írt Szász János gyerekének.

Kapcsolódó:

Szász János elhagyta az országot

Csókay doktor úgy véri az írás kimeríti a gyerekbántalmazás fogalmát. “Elmond egy csomó hazugságot róla, és leírja, hogy meg kell tudni Szász János gyerekének, hogy az apja mit csinált” – mondta az interjúban, aki úgy véli döbbenetes háború indult meg, éppen ezért egyáltalán nem furcsa, hogy a rendező végül elhagyta az országot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Csókay András – Forrás: YouTube