Meghalt az az 54 éves tanárnő, akit egy őrjöngő kínai állampolgár szurkált össze a Honvéd kórház Covid részlegén még szombaton. A férfi elmegyógyintézetben van, a tanárnő családja pedig válaszokat vár attól a kórháztól, amelynek a bejáratainál katonák vigyázzák a rendet – ezek szerint nem túl nagy sikerrel.

Meghalt az összeszurkált nő

Feladta a harcot, elhunyt az a tanárnő, akit egy őrjöngő kínai férfi szurkált össze szombaton a Honvéd kórház Covid osztályán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fojtogatta betegtárást

A 37 éves kínai állampolgár őrjöngeni kezdett az osztályon, először egy másik nőt fojtogatott. Ekkor pánik tört ki az osztályon, a férfi bement a lélegeztetett beteg közé és találomra kiválasztotta Mariannát, az 54 éves tanárnőt.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Kiszúrta a szemét

Egy sebészeti eszközzel nekirontott a magatehetetlen tanárnőnek, kiszúrta a szemét és a testének több részét is megsebesítette. Olyan durván rontott neki a beteg asszonynak, hogy szegénynek az agya is sérült.

Megrázó, ami történt

Az elhunyt tanárnő egyik családtagja nyilatkozott a Blikknek, így fogalmazott. „Tudjuk és tapasztaljuk, mennyien aggódtak Mariannáért és milyen sokakat megrázott az, ami vele történt. Ezért pár gondolatot megoszthatok róla az olvasókkal, hiszen nekünk is fontos, hogy úgy emlékezzenek rá, amilyen valójában volt.

Soha a légynek sem ártott

Egy tiszta szívű, áldozatkész embert veszítettünk el, aki soha a légynek sem ártott. A családjának és a munkájának élt, utóbbit a hivatásának tekintette és mindig is úgy állt hozzá. Egy budapesti általános iskolában tanított matematikát, és szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a diákjai nagyon szerették.

Igazi pedagógus volt

Több volt ő, mint tanár, egy igazi pedagógus volt, aki legalább annyira törődött a gyerekek lelkével, mint a tananyaggal – mondta megrendülten Marianna közeli hozzátartozója a lapnak, aki hozzáfűzte, a kórháztól válaszokat várnak, addig nem szeretnének az intézménnyel kapcsolatban állást foglalni.

Iskolában kapta el a vírust

Marianna nagy valószínűséggel az iskolában kapta el a vírust, mert ameddig a betegség nem döntötte le a lábáról, tanított. A Covid igen gyors lefolyású volt nála, hamar kórházba került. Sajnos ott sem javult a helyzet, ezért került lelegeztetőgépre.

Katonák vannak az ajtóban, de minek?

Az eset különös furcsasága, hogy pont abban a kórházban történt a gyilkosság, amelyet a Magyar Honvédség felügyel, még az ajtóban is katonák állnak. Ehhez képest az őrjöngő gyilkos az osztályról az udvarig tudott szaladni, addig pedig tombolt és gyilkolt. A kórház eddig semmilyen közleményt sem adott ki az esettel kapcsolatban.

A tettes drogfüggő

A gyilkos kínai férfi drogelvonási tünetek miatt kezdett ámokfutásába, összesen öt embert sebesített meg, mielőtt elfogták. Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva.

Nem tett beismerő vallomást

Kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csupán annyit közölt, hogy nem emlékszik semmire. Tettéért akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik, ám előfordulhat, hogy elmeállapota miatt elmegyógyintézetbe kerül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán