Minden vásárlással kapcsolatban érvényes, hogy szeretjük, ha a kiszemelt terméket netán olcsóbban is megkaphatjuk. Ugyan ez a helyzet a férfi karórák esetében is.

Minden vásárlással kapcsolatban érvényes, hogy szeretjük, ha a kiszemelt terméket netán olcsóbban is megkaphatjuk. Ugyan ez a helyzet a férfi karórák esetében is.

Habár vannak szezonális akciók a különböző platformokon, amik időről-időre jó lehetőséget kínálnak egy-egy tuti karóra beszerzésére, ugyanakkor sok gyártó, úgymond állandó leértékeléssel szolgál a vásárlóknak, hogy ezzel is növelje az online rendelésekhez a vásárlási kedvet.

Az online rendeléseknek azonban az a nyilvánvaló hátránya, hogy nem láthatjuk a terméket fizikailag valamint sokszor a postaköltség mértéke is eltántoríthat minket az online vásárlástól.

Talán pont ez a gyártók állandó akció-s stratégiájának a fő oka: kompenzálni a kedvezménnyel a vásárlás kellemetlen lutri-érzetét és a postaköltség mértékét.

Hogy találjunk rá az akciós karórákra?

Időszakos akciókkal általában két helyzetben találkozunk: ünnepek idején és kiárusításokon. Jellemzően azonban leginkább az ünnepi szezonok alkalmaival találkozunk nagyobb akciókkal, amikor alapból a vásárlási kedv is a magaslatokban leledzik.

Azonban nem kell elkeserednünk akkor sem, ha lemaradtunk a karácsonyi akciókról, hiszen az ünnepek után is több webshopban (mint például a timestore.hu-nál) lesznek újévi akciók a férfi karórákra.

Ilyen időszakokban a vásárlási kedvet kihasználva igyekeznek a drágább darabokat némi kedvezménnyel még tetszetősebbé tenni, hogy inkább a magasabb kategóriás, minőségi darabokat részesítsék előnyben a vásárlók az alapból kedvezőbb árú termékekkel szemben.

A készletkisöprés szintén akcióval szokott társulni

A fennmaradó készlet kiárusítása egyrészről az ünnepi szezonok elmúltával szokott megtörténni, másrészről pedig ad hoc alkalmakkor, amikor a raktárkészlet felszabadítása az indokolttá teszi.

Ennek a fajta árleszállításnak az a nagy előnye, hogy amíg az ünnepi akciók nem feltétlenül releváns kedvezményekkel kecsegtetnek, addig a készletkisöprés árleszállításai már gyakorta lényegesen nagyobb mértékű árcsökkenést nyújtanak.

Hátránya viszont, hogy a raktérkészlet ilyenkor már legtöbbször korlátozott, tehát nem válogathatunk olyan széles választékból, mint máskor. Viszont, ha ilyenkor kifogunk egy nekünk tetszőleges darabot, akkor biztos, hogy azt lényegesen olcsóbban vehetjük meg.

Amire érdemes figyelni

Ha az olcsóbb márkák között válogatunk, akkor jogosan merül fel a kérdés: vajon mennyire lutri a dolog? Megtetszik egy óra a fotóról, az ára sem olyan vészes, de mi van, ha megrendeljük és egy hordhatatlan bóvlit kapunk a pénzünkért?

Igen, erre sajnos van esély, viszont a nagyobb értékesítő platformoknál van pénz visszafizetési garancia. Így abban az esetben, ha mégsem vagyunk megelégedve a termékkel bármilyen okból kifolyólag, akkor visszakérhetjük az árát és sok esetben még a terméket sem kell visszaküldeni, elég, ha csatolunk egy fotót a hibáról indoklás gyanánt.

Azonban, ha nem akarjuk magunkat efféle bosszús és kellemetlen helyzetbe sodorni, akkor célszerű előre tájékozódni a neten az adott márkákkal kapcsolatban. Rengeteg termékről találhatunk véleményt és videót az ideális döntés meghozatalához.

A megbízható boltok lehetnek picit drágábbak, de cserébe ritkán érhet csalódás

Az a véleményünk, hogyha megbízható platformról vásárolunk és megfelelően tájékozódunk, akkor nem érhet minket nagy meglepetés. Karórát éppen úgy érdemes választanunk, mint például öltönyt: érdemes a tartós minőséget megfizetni, és akkor évek múltán is van mit felvennünk.

Ha pedig a választott darab ráadásul épp akciósan kapható, még külön nyerünk is a bolton. Már csak azért is érdemes kihasználni az ilyen lehetőségeket, mert egy jó öltönnyel együtt különösen elegáns benyomást lehet kelteni, legyen szó bármilyen alkalomról is.

A drágább karórákkal kapcsolatban a fent leírtak hatványozottan igazak

A jó minőségű óra alapból presztízs és a gyártók nagyon nagy gonddal építik fel az imidzsüket. Tehát, a pénzvisszafizetés és az unboxing videók léte itt egészen biztosan fenn áll és az ügyfélszolgálatok minden panasz esetében segítséget nyújtanak, hiszen nem kockáztatják meg az elégedetlen vevők bosszújából kialakuló bevételkieséseket.

Egy negatív komment hatalmas hatással lehet egy brand-re vonatkozóan és ezt nagyon komolyan is veszik a gyártók valamint a forgalmazók. Szerencsére a fogyasztó elég nagy védettséget élvez napjainkban és ez nagyon is jól van így!

Azt gondoljuk, hogyha vágyunk egy tetszetős órára és találunk is egyet, ami elnyeri a tetszésünket, akkor nyugodtan legyünk bátrak és vásároljuk azt meg. Nagyon nehéz olyan órát találni, ami megfelel az ízlésünknek. Van, aki évekig keresi a megfelelőt, mire megtalálja.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország 8. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide!