Elfogtak egy bűnbandát Zsámbékon. Az ezüst Forddal közlekedő férfiak napok óta járták a települést. Autójukban több, bűncselekményből származó tárgyat találtak.

A Petőfi Sándor utcában intették le a Zsámbéki Rendőrörs körzeti megbízottjai 2020. január 13-án kora délután azt a személygépkocsit, amelyben a sofőrön és utasain kívül gyanús eredetű, feltehetően bűncselekményből származó tárgyakat, fúrógépet, valamint benzinnel, gázolajjal töltött kannákat találtak. A három bicskei férfiről kiderült, több a közelmúltban elkövetett lopás róható a terhükre.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 47 éves M. Imre, a 44 éves M. László és a 25 éves M. Zsolt 2020. január 13-án késő délelőtt befeszítette egy töki hétvégi ház ajtaját, onnan vitték el a később lefoglalt fúrógépet és a 18 liter üzemanyaggal megtöltött kannát.

Ezután áthajtottak a néhány kilométerre lévő Zsámbékra, ahol egy Jóvilág utcai ingatlanból benzinnel, illetve gázolajjal töltött kannákat, és egy több tízezer forint értékű kardántengelyt vittek el. Ez utóbbi helyszínről menekültek, amikor a járőrök kiintették őket.

Néhány nappal ezelőtt a helyi Facebook csoportban már felfigyeltek az ezüst színű Fordra, amelynek utasai lassan, nézelődve pásztáztak a településen.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – indított ellenük eljárást.

Kiemelt kép: a bűnbanda elfogása – Forrás: Facebook