Liu Shaoang az 500 és az 1500 után 1000 méteren is győzött vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világbajnokságán, így mindhárom egyéni távon aranyérmes lett.

Triplázott

A sportág történetében ez volt az első alkalom, hogy magyar versenyző triplázott a vb-n. Legutóbb húsz éve a dél-koreai Kim Tong Szungnak sikerült hasonló bravúr a férfi mezőnyben, ő mindhárom számban és összetettben is diadalmaskodott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kétszeres olimpiai bajnok

A kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang, aki mind a 13 futamát megnyerte a kanadai városban, pályafutása ötödik vb-aranyát gyűjtötte be, miután tavaly 500 méteren és összetettben nem talált legyőzőre.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kapcsolódó:

A téli pekingi olimpián is érte szólt a magyar Himnusz

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt Liu Shaoang februárba, a pekingi téli olimpián megnyerte a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét, ezzel pedig ő lett Magyarország első egyéni aranyérmese a téli játékokon.

A legelőnyösebb, egyes pályáról rajtolt

A szám világbajnoka – aki a vegyesváltóval és 1000 méteren bronzérmes, 1500 méteren pedig negyedik volt Pekingben – egyedüliként mondhatja el magáról, hogy mindhárom egyéni döntőben érdekelt volt. A fináléban a legelőnyösebb, egyes pályáról rajtolhatott az elődöntőben elért idejének köszönhetően. Innen minden futamát megnyerte ebben a szezonban a sprinttávon.

Ez is érdekelhet:

Remekül kapta el

Az FTC 23 éves gyorskorcsolyázója remekül kapta el a megismételt rajtot, parádés tempóban rótta a köröket, és minden előzési szándékot gond nélkül visszavert – főleg az Európa-bajnok orosz Konsztantyin Ivlijev támadta -, így végül történelmi sikert ért el. Ivlijev lett a második, a kanadai Steven Dubois pedig a harmadik.

Testvére, Liu Shaolin Sándor is majdnem aranyérmes lett az olimpián

Mint ismert hatalmas botrány kerekedett belőle, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres egyéni döntőjében Liu Shaolin Sándor hiába ért célba elsőként, az állítólagos szabálytalansága miatt elvették tőle az aranyérmet. A magyar küldöttség úgy döntött, megóvja a versenyt, azonban nem sokkal később kiderült, továbbra sem adnak igazat a magyar csapatnak, azaz Shaolin nem kaphatta meg az aranyérmet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Liu Shaoang – Forrás: Fotó: MTI/Kovács Tamás