A járvány harmadik hullámának idején naponta jelentenek több száz halottat, és a fertőzés is rendkívül gyorsan terjed. A brit vírusvariáns sorra szedi az áldozatait, ezért a korlátozások még egy jó darabig érvényben lesznek.

Egyre több a fertőzött

A harmadik hullám felszálló ágában vagyunk, és a brit vírusmutáció gyorsan terjed, ami miatt jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. Emiatt a korlátozások érvényben maradnak, nyitásra csak jóval később lehet számítani. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

10 167 új beteg

Lesújtó adat, hogy az elmúlt 24 órában 10 167 főnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és ezzel a járvány kezdete óta összesen 624 779 főre nőtt a diagnosztizált betegek száma.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Több száz halott

Magyarország tragédiája, hogy naponta több mint 250 embert veszítünk el a vírus miatt: a szombati napon újabb 253, többségében idős, krónikus beteg halálesetét jelentették, így az elhunytak száma 19 752 főre nőtt.

Több mint 1500-an lélegeztetőgépen

Szintén borzalmas jövőt vetít előre, hogy a betegek közül már 1512-en szorulnak lélegeztetőgépes kezelésre, míg kórházakban 11 779 koronavírusos beteget ápolnak. Az aktív fertőzöttek száma is már 211 028 főre emelkedett.

Nő a gyógyultak száma is

A veszteségek mellett nő a gyógyultak száma is, jelenleg 393 999 fő gyógyult fel a koronavírusból. Eközben az oltás is rendben zajlik, eddig már 1 870 631 fő kapta meg valamelyik vakcinát, és közülük 667 303-an már a második oltásukat is megkapták.

Idősek vannak soron

Veszélyeztetettségük miatt az oltási sorrendben az idősek vannak elől, azonban bejelentették, hogy már a várandós és a szoptató édesanyákat is előreveszik, ha regisztrálnak. A kismamák soron kívül megkaphatják a vakcinát, őket a háziorvosuk vagy a nőgyógyászuk utalja be az oltópontokra, de a Semmelweis Egyetem szombattól egy extra oltópontot is kialakít a számukra.

Őket is előreveszik

A kormány arról is döntött, hogy az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozókat is előbb beoltják. A kórházi oltópontokon a Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával oltják be a pácienseket.

Ekkor lesz az újranyitás

Bár a jelenlegi számoknál elképzelhetetlen a nyitás lehetősége, a kormány mégis belengette, hogy mikor kezdődhetne meg az újranyitás. A tervek szerint, ha 2,5 millió ember be lesz oltva, akkor fokozatosan feloldják a korlátozó intézkedéseket.

Csak az oltás segíthet

A kormányzati, koronavírus-tájékoztató oldalon is külön felhívják arra a figyelmet, hogy a járvánnyal szemben egyedül a vakcina segíthet, ezért különösen fontos, hogy mindenki beoltassa magát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oltás – Forrás: MTI/Mészáros János