Teljes terjedelmében égett egy könnyűszerkezetes melléképület, és a tűz átterjedt a mellette álló családi házra is kedd hajnalban Budapest XV. kerületében, a Kolozsvár utcában, egy ember életét vesztette – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Hajnalban csaptak fel a lángok

Kedden, hajnali fél háromkor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy kigyulladt egy családi ház Budapesten a XV. kerületben. A Kolozsvári utcában lévő ház egyik könnyűszerkezetes melléképületében keletkezett a tűz, innen terjedt át a mellette lévő családi házra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korábban fegyverboltként üzemelt

A melléképület korábban fegyverboltként működött, ezért a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. 48 tűzoltó összesen 14 járművel végezte az oltást.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy ember életét nem tudták megmenteni

A házból öten kimenekültek, a sűrű füstben a tűzoltók az ablakot betörve hatoltak az épületbe, hogy kimentsenek egy még bent rekedt embert, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A száz négyzetméteren pusztító lángokat másfél óra alatt fékezték meg a tűzoltók.

Lakhatatlanná vált az épület

A korábban fegyverboltként működő melléképületben már nem voltak fegyverek, lakásnak volt berendezve. A családi ház és a melléképület is lakhatatlanná vált, az ott élőket rokonok fogadták be. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. 

Minden a tűz martalékává vált

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Egy füstérzékelő életet menthet!

A tragédiák megelőzése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt venni. A statisztikák szerint nemcsak haláleset nem következett be, hanem füstmérgezést sem szenvedett senki azokban az épületekben, ahol volt füstérzékelő. 

40 embernek kellett elhagynia az otthonát

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, óriási paneltűz volt Budapesten, teljes terjedelmében égett egy tízemeletes társasház második emeleti lakása az Állomás utca 9. szám alatt. A hő hatására az érintett lakáson kívül a felső szomszédok otthona is megrongálódott: a 3. és a 4. emeleten is kitörtek az ablakok. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az érintett lakásban negyven négyzetméteren keletkezett tűz. Az oltás idejére 40 személynek kellett elhagynia az épületet. A mentősök füstmérgezés gyanúja miatt több embert is megvizsgáltak a helyszínen, egy idős hölgyet pedig kórházba szállítottak.

Gyertyát gyújtottak?

Az egyik kerületi Facebook-csoportban sokan találgatnak, vajon mi történhetett és mi okozta a tüzet. Egy hozzászóló úgy tudja, hogy egy idős néni gyertyát gyújtott, ebből lett a baj.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Tragédia Angyalföldön

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról, hogy vasárnap délelőtt tíz körül érkezett a jelzés, hogy kigyulladt egy lakás Budapest 13. kerületében. Az Angyalföldi úton lévő tízemeletes társasházhoz három járművel tizenkét tűzoltó vonult – közölte oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter