Borzasztó baleset történt szerdán az M3-as autópálya 50-es kilométerénél, Kerekharasztnál. A katasztrófavédelem közléséből kiderült, hogy a személygépkocsi egy elektronikai alkatrészeket szállító kisteherautó hátuljába csapódott, majd az árokba hajtott. A kocsiban csak a sofőr ült, akit egy arra járó, szabadnapos orvos segítségével a hatvani hivatásos tűzoltók emeltek ki a roncsból.

Nem lehetett megmenteni

Ők kezdték meg az újraélesztését, majd átadták a sérültet a kiérkező mentőknek, azonban az 51 éves férfi életét már nem lehetett megmenteni. A baleset miatt feltorlódott sorban egyébként több jármű – egy teherautó, egy kisbusz, egy kisteherautó és egy személykocsi – is egymásba hajtott. Ennek a karambolnak viszont már nem volt sérültje. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az utolsó előadás

Gödöllői Hírek információi szerint a tragédia áldozata a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanára és intézetigazgatója, dr. Fogarassy Csaba volt. Kiderült: a tanár tegnap utolsó előadását a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének vidéki konferenciáján tartotta, onnan tartott hazafele, amikor megtörtént a szörnyűség.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Búcsúzik az egyetem

Az egyetem a közösségi oldalon közzétett közleményben azt írta: “Megrendülten tudatjuk a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közösségével, hogy 51 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Fogarassy Csaba egyetemi tanár, az Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet igazgatója.”

Hálás szívvel emlékeznek rá

“Emlékét diákjai és kollégái hálás szívvel őrzik. Egyetemünk közössége osztozik családja mély fájdalmában. A temetés részleteiről a későbbiekben adunk tájékoztatást. Nyugodjék békében!”

Részvétnyilvánítások

A poszt alatt azonnal megjelentek a részvétnyilvánítások, egykori kollégák és hallgatók fejezik ki mély együttérzésüket. “Olyan vezetőnk voltál, aki a szervezeti kultúrát az elfogadás, együttműködés irányába vitted, jól éreztük magunkat a vezetésed alatt, nagyon fogsz hiányozni – fogalmazott az intézmény egyik munkatársa.”

Volt hallgatók is búcsúznak

“Egyike volt azon nagyon-nagyon kevés tanáromnak, akire felnéztem. Emlékszem, mikor szigorlatoztam nála, és kivételesen tényleg odatettem magam és tanultam, végül 5-ös lett (ami sokszor nem fordult velem elő…), azt mondta a vizsga végén nekem: felejtsen el mindent ebből, az élethez nem ez fog kelleni. Részvétem a családnak, nyugodjon békében” – írt egy volt hallgató.

Jótékonysági szervezet

Dr. Fogarassy Csaba egyébként tagja volt egy jótékonysági szervezetnek, a First Budapest-Gödöllő Host Lions Klubnak. Az egyetemi tanár a magyarországi Lions klubok 2021/2022. év kormányzójaként tevékenykedett, most a klub is búcsúzik tőle:

Borzasztó fájdalom

“Drága Lions barátaink! Szomorú szívvel és dermesztő döbbenettel osztjuk meg veletek, hogy Dr. Fogarassy Csaba, klubunk korábbi elnöke, a magyarországi Lions közösség 2021/2022. évi kormányzója a mai napon tragikus hirtelenséggel elhunyt. Osztozunk családja és hozzátartozói fájdalmában, emlékét szívünkben megőrizzük!” – írták szerda esti bejegyzésükben. Dr. Fogarassy Csaba temetéséről az egyetem később ad tájékoztatást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dr. Fogarassy Csaba – Forrás: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem