Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki az általa is tudottan hibás autóval közlekedve nekiütközött egy buszmegállónak 2020 szeptemberében Nyársapátnál és emiatt két ember életét vesztette – közölte a Pest Megyei Főügyészség pénteken.

Tudta, hogy nem jó a fék

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi tudta, hogy a kisteherautója futómű- és fékrendszerproblémái miatt biztonságos közúti közlekedésre nem alkalmas. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ennek ellenére elindult

Ennek ellenére 2020. szeptember 4-én reggel Cegléd és Nagykőrös között közlekedett a vele. A buszmegálló közelében az előtte haladó jármű vezetője balra akart bekanyarodni, ezért indexelt, folyamatosan lassított, majd meg is állt az útkereszteződés vonalában.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fékezni akart, de nem tudott

Amikor a vádlott észlelte az előtte megálló autót, fékezni kezdett, de a fékrendszer hibája miatt nem lassult kellő mértékben az autó. Ezzel egyidejűleg a jármű balra húzott el, amit a vádlott eltúlzott kormánymozdulattal jobbra akart korrigálni.

Többeket elsodort

Az autó a manőver következtében irányíthatatlanul jobbra kezdett sodródni és nekiütközött a buszmegálló fapadjának. Ezután magával sodort a várakozók közül több embert, és egy útmenti fába csapódva állt meg.

Anya és fia haltak meg

A baleset következtében az elsodort személyek közül ketten – köztük egy gyermek – életüket vesztették, két kiskorú maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást, egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett el. Az esetről akkor itt, a BudapestKKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk a balesetben egy anyuka és a kilenc éves kisfia halt meg.

Nem lehetett őket megmenteni

A 25 éves anya bordatörést, tüdősérülést, mellüregi vérzést szenvedett, míg a kilencéves kisfiának létfontosságú belső szervei roncsolódtak menthetetlenül.

Maradandó fogyatékosság

A kórházba került gyerekekkel kapcsolatban a szakértő megállapította: a 9 éves kislány agyi sérülései, illetve a 16 éves fiú koponyaűri sérülése, valamint tüdőzúzódása maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozott.

Vádat emeltek

Az ügyészség az elkövető ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu