Amint arról beszámoltunk, ketten meghaltak, hárman megsérültek egy ráckevei gyümölcsösben pénteken, amikor meggyszedés közben egy munkagép hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez. A balesetben egy helyi önkormányzati képviselő is életét vesztette, a város lakóit felzaklatta a tragédia. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.

Tragédia a gyümölcsösben

Egy meghibásodott munkagép miatt több munkást ért áramütés egy ráckevei gyümölcsösben. Egy 44 és egy 47 éves férfi a helyszínen meghalt, két nőt súlyos égési sérüléssel vittek kórházba, egy könnyebben sérült férfit a helyszínen elláttak.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Elromlott a meggyszedő gép

A baleset péntek délután 13 óra körül történt. A gyümölcsösben munkások takarították be a meggyet, ehhez pedig egy úgynevezett rázógépet használtak. Az RTL Híradó információ szerint a meggyszedő gép elromlott, ezért hoztak helyette egy másikat, ami azonban más technológiával működött.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hozzáért a magasfesztültségű vezetékhez

A csatorna úgy tudja, a rázógép meggyszedés közben, egyelőre tisztázatlan okokból hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez, aminek következtében a gazda, aki a gép hátulján állt és rázta le a meggyet, azonnal meghalt. A vezetőnek szóltak, hogy álljon meg, majd a segítségére sietett, ám ő is halálos áramütést szenvedett, amikor kinyitotta a traktor ajtaját.

Fideszes képviselő halt meg

A meggyszedőgépen álló férfi, aki a gyümölcsös tulajdonosa volt, a Fidesz helyi önkormányzati képviselő. Bécsi Balázs 2020-ban, az akkor elhalálozott Bobek Gábor képviselő helyére kiírt időközi választáson került be a testületbe. Az elmúlt években a Jogi, Közbiztonsági és Mezőgazdasági Bizottság munkáját segítette, egyben a közbiztonsági tanácsnoki feladatokat is ellátta. „Kiegyensúlyozott, véleményéért határozottan kiálló embernek ismertük meg, aki számos szakkérdésben segítette a testület tájékozódását. Bécsi Balázst a város saját halottjának tekinti” – emlékeznek meg róla a Facebook-oldalukon.

Bécsi Balázs

Forrás: Facebook/Fidesz

Búcsúzik Szebeni István

„Nem tudom, hogyan kezdjem. Halálod rendkívül lesújtott. Haraggal, kiabálva váltunk el pár hónapja. Bár visszaforgathatnám az idő kerekét, hogy beszéljük meg, fogjunk kezet. Gyönyörű kislány, jó édesapja voltál. Semmi, de semmi nem értékesebb egy ember életénél. Nyugodj békében, Balázs. Tiszta szívemből kívánom, hogy jó helyen légy, és fentről vigyázd a családod. Ölellek” – írta közösségi oldalán Ráckeve fideszes polgármesterjelöltje.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció