A magyar-ukrán határól jelentkezett be Puskás Péter. A színész-énekes a határról jelentkezett, ahogy fogalmazott: mellbevágó élmény nem csak olvasni a híreket, hanem testközelből figyelni.

Irány Záhony

Puskás Peti tegnap a közösségi oldalán tudatta, hogy Záhony felé tartanak, ahova mostanra már meg is érkeztek. A színész-énekes videón mutatta meg, mi történik most a határnál, és hogyan próbálnak segíteni a menekülteken – követi a bejelentkezéseit az Index.

Döbbenet

Tragédia, ami történik, nincs kifogás, nincs magyarázat arra, hogy ne ítéljük el ezt a háborút, ne próbáljunk segíteni a bajbajutottakon – fogalmaz Puskás Peti, akik élelmiszerszállítmánnyal érkezett a határhoz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felkavaró élmények

Itt állnak családok, gyerekeket pelenkáznak, ahol csak tudnak, kialakítva egy külön kis sarok, amennyire ki lehet alakítani egy vasútállomáson játszósarkot gyerekeknek. Családok férfiak nélkül… szóval nagyon nehéz ehhez mit hozzáfűzni – olvasható a megosztott videó mellett.

Két hete még minden más volt

Két hete még valaki otthon éli az életét, a megszokott életét, és arra kényszerül, hogy elhagyja a házát, a lakását, az életét, abban a bizonytalanságban, hogy valaha visszatérhet, és hogy egyáltalán a férfiak visszatérnek-e a családba, vagy csak a halálhírük érkezik meg – mondta a művész.

A bejegyzések egyike

Puskás Peti a leendő vállalkozásuk már meglévő foodtruckjával indultak útnak, hogy segítsék az önkormányzat és a civilek munkáját a jelenlegi helyzetben, ne egy sátorban kelljen ebben az időben dolgozniuk, hanem egy étkeztetésre kialakított kocsiban.

Gyerekek a határnál

Posztjaiban adományozásra hív fel

Emellett adományokkal is igyekeznek támogatni az egyesületek munkáját, amelyek a menekült gyerekeket látják el higiéniai eszközökkel, játékokkal és egyéb hasznos dolgokkal a következő megterhelő időszakra.

Lassan 200 ezren jöttek már Ukrajnából a háború elől

Kedd reggelig 178 894 ember érkezett Magyarországra Ukrajna felől az öt határátkelőhely valamelyikén – közölte a kormányszóvivő. Keddig a katasztrófavédelem 3252 embernek – köztük 1780 gyermeknek – biztosított szállást.

Milliárdokat költ a kormány a menekültekre

A segélyszervezeteknek nyújtott hárommilliárd forintos támogatás mellett mintegy kétmilliárd forint értékű támogatásról döntött a kormány az ukrán oldalon maradók megsegítésére. A Hungary Helps Programban biztosított 1,350 milliárd forint mellett 600 millió forint értékben segélyszállítmányt és katasztrófavédelmi eszközt is felajánlott Magyarország. 

Címlapfotónk Puskás Peti videójából való.