Nyolcan haltak meg abban a buszbalesetben, amely hajnalban történt az M7-es autópályán. A járművön 56 ember utazott, 14 utast mentettek ki a tűzoltók. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy honnan hová utaztak.

Orbán Viktor is megrendült

10:21 A miniszterelnök ezt írta Facebook oldalán: “Őszinte részvétem a buszbalesetben elhunyt áldozatok családjainak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok. Vigyázzunk egymásra az utakon”.

A nézelődök miatt balesetveszély van

10:16 A rendőrség közleménye szerint a baleset térségében az autópálya Balaton felé tartó irányában jelentősen lelassult a forgalom, főként a nézelődő járművezetők miatt. Kérünk mindenkit, hogy fokozott óvatossággal, a szabályok betartása mellett, megfelelő követési távolságot tartva közlekedjenek a további balesetek elkerülése érdekében!

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Buszbaleset az M7-esen

Közúti közlekedési baleset történt 2021. augusztus 15-én 4 óra 55 perckor az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében, ahol egy magyar rendszámú, utasokat szállító autóbusz – eddig ismeretlen körülmények között – oldalára borult, melynek következtében több személy a jármű alá szorult. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sok tűzoltó is kivonult

MTI/Mihádák Zoltán

Lezárták az autópályát

A helyszíni szemlét és a műszaki mentést a rendőrök megkezdték, a helyszínen teljes útlezárás van érvényben, az egyenruhások a forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál terelik le az autópályáról, visszatérési lehetőségük a járművezetőknek a következő felhajtónál lehetséges, a 63-as számú főútról.

Átszakította a szalagkorlátot

MTI/Mihádák Zoltán

Mentették az utasokat

A Katasztrófavédelem tájékoztatása alapján a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi Sárvíz Tűzoltó Egyesület a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték az utasok mentését.

Sokan mentek segíteni

MTI/Mihádák Zoltán

56-an utaztak a buszon

A buszon 56-an utaztak, a tűzoltók tizennégy utast mentettek ki az autóbuszból. Az elsődleges adatok szerint a helyszínen nyolc ember az életét vesztette, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek. Ellátásuk, kórházba szállításuk folyamatban van.

Ennyi maradt a buszból

MTI/Mihádák Zoltán

A hídpillérnek ütközött

A busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött. A hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a felborult buszból 14 bennrekedt utast feszítővágókkal szabadítottak ki.

Teljesen összeroncsolódott a busz

MTI/Mihádák Zoltán

4 helyre vitték kórházba a sérülteket

Győrfi Pál elmondta: 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba. A buszon 56-an utaztak, ebből 8-an a helyszínen életüket vesztették, 8-an súlyosabb és 40-en könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Két irányból mentették az utasokat

„A mentés párhuzamosan két irányból zajlott: a busz hátsó része felől, ahol a baleset során már betört az ablak, valamint az első szélvédőn keresztül. Több ülést és a felborult autóbusz mennyezetéről az utastérbe lógó monitort is el kellett távolítani a tűzoltóknak ahhoz, hogy hozzáférjenek a bennrekedt utasokhoz. A mentőszolgálattal szoros együttműködésben a sérülteket hordágyon mentették ki – mondta  Szabó-Bisztricz Anettől, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Erre érdemes kerülni

Az M7-es autópálya továbbra is teljes szélességében le van zárva, aki teheti, kerülje el a környéket, hiszen a 7-es főút felé való terelés miatt mind a két irányból nagy a forgalom, amely valószínűleg a következő órákban csak tovább fog fokozódni. Javasoljuk, hogy aki a Balatonról, vagy Szabadbattyán környékéről Budapestre szándékozik utazni, indulás előtt mindenképpen tájékozódjon az aktuális forgalmi helyzetről az utinform.hu oldalon.

Székesfehérvár polgármestere felajánlotta segítségét

Cser-Palkovics András közösségi oldalán nyilvánította ki részvétét az elhunytak hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kíván. Az önkormányzat minden tőle telhető segítséget felajánlott, ha szükséges, akkor szállást is biztosítanak a kórházi kezelést nem igénylő túlélők számára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán