A Kékvillogó számolt be róla, hogy vonattal ütközött egy személyautó csütörtök délután Sásdon. Az autóban hárman ültek, közülük ketten belehaltak sérüléseibe. Az egyik áldozat egy gyermek, a másik pedig az édesanyja – közölte a rendőrség.

Négy gyermek várta haza

A balesetben meghalt asszonyt, Erikát négy gyermek várta volna haza, köztük egy egyhetes baba is. Az édesanya két gyermekét hozta haza éppen az oviból, amikor megtörtént a tragédia. A borzalomban az egyik gyermeke is meghalt, a másikat életveszélyes állapotban szállították kórházba. A család pedig összeomlott, mindenki azt találgatja, mi történt pontosan. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Oldalról csapódott bele a vonat az autóba

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Működött a fénysorompó

„A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. Az ütközés következtében a vonat első kocsija egyik tengelyével kisiklott. A vonaton senki sem sérült meg” – tudatta a MÁV. Az elhunyt nő ismerősei azonban kételkednek, szerintük az édesanya biztosan nem hajtott volna, ha látja a tilos jelzést. „Biztos hogy nem hajtott a sínekre piros jelzésnél. Még négy gyereke várta otthon, a picike csak egy hetes” – írta egy ismerősük. „Ne legyen dühös az anyukára senki. Biztos nem direkt hajtott a vonat elé. Hisz otthon várta a 4 másik gyermeke. Ne bántsuk. Nyugodj békében Erika és kicsi lány. Örülök, hogy ismertelek” – ezt pedig Erika egyik szomszédja mondta el a Ripostnak.

Sokan áthajtanak a piroson

A portálnak többen beszéltek arról, hogy abszolút belátható az útszakasz, ám a szemtanúj beszámolója szerint megesik, hogy a piros jelzés ellenére is átmennek a kocsik. „Vasárnap a szemem előtt, ebben az átjáróban hajtott át kettő autó a piros jelzésnél” – írta egy helyi férfi.

Fekete hét a MÁV-nál

Mint ahogy arról a Kékvillogó is hírt adott, tragédiák árnyékolják be az elmúlt napokat a hazai vasút közlekedésben: péntek óta már heten vesztették életüket vonatgázolás miatt. 

Gázolás Fótújfalunál

Szerdán délelőtt a Vácról a Nyugati pályaudvarra 10:36-kor elindult vonat Fótújfalu megállóhelynél ütött el egy embert. Az első információk szerint a vonat elé lépett az áldozat. 

Fekete hétvége

A hétvégén összesen három ember szenvedett halálos balesetet vasúti átjárókban. Péntek este a Monorról 18:37-kor Budapest irányába közlekedő S50-es vonat elütött egy embert Vecsés közelében. A baleset idején egyaránt jól működött a fény-és félsorompó.

Galgahévízen is megtörtént a baj….

Szombaton este a Keleti pályaudvarról induló, Kassa felé tartó vonat ütött el egy embert Galgahézvíznél. A szerelvény 18:30-kor gördült ki a Keleti pályaudvarról, a baleset tehát sötétedés után történt. A helyszínelés idejéig csak egy vágányon közlekedtek a vonatok hatvani vonalon.

Pilisvörösváron is tragédia

Vasárnap hajnalban Pilisvörösvár állomáson ütött el egy vonat egy embert. A szerelvényen nem voltak utasok. A szerencsétlenül járt személy a helyszínen életét vesztette.

Száz méter a féktávolság

A vonatok féktávolsága több száz méter, hívja fel a figyelmet honlapján a MÁV-Volán-csoport. Idén már több tucat vasúti átjárós baleset történt, és bár még nincs vége az évnek, már most többen vesztették életüket, mint tavaly.

Szomorú hétfő

Embert gázolt el egy vonat Tatán, az Agostyáni utcai vasúti átjárónál hétfő este. A Sopronból Győrön át a Keleti pályaudvarra tartó Tűztorony InterCity volt érintett a balesetben. A helyszínelés idején csak egy vágányon haladt a forgalom, emiatt több járat is késve közlekedett a vonalon.

Ajkán két embert ütött el a vonat

A Kékvillogó.hu írt arról is, hogy pár órával a tatai baleset előtt Ajkán két ember veszítette életét a síneken. Itt Zalaegerszegről a Déli pályaudvarra 15:49-kor elindult Göcsej InterCity gázolt.

Megindult a találgatás

A szerda délelőtti gázolás kapcsán már többen véleményt nyilvánítottak a közösségi oldalakon. „Nem biztos, hogy figyelmetlen volt az illető. Sajnos egyre több az elkeseredett ember és az öngyilkos” – írta egyikük. „Nem tartom valószínűnek rizikózni egy 40-nel guruló vonatnál, ha öngyilkos akar lenni valaki. Inkább átmegy a másik vonalra, ahol 120-szal mennek a vonatok” – tette hozzá egy másik kommentelő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép:

Kiemelt kép: Fotó a balesetről/Forrás: Mávinform