Félrenyelt és megfulladt Varnus Xavér öccse még júniusban. Varnus Ádám mindössze 45 éve volt.

Hihetelen balszerencse

Varnus Xavér Kanadában tartózkodott amikor értesítették őt arról, hogy elhunyt a testvére – írja a Blikk. Ádám halála váratlanul érte a családot, hiszen a férfi nem szenvedett betegségben, egy félrement falat okozta a tragédiát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A sírnál

Varnus Xavér arról beszélt a Bestnek, hogy a “Kanadába való hazutazásom előtti napon anyával és Ádámmal, valamint a fiaival elzarándokolnak a Fiumei úti temetőbe a családi sírbolthoz. Így volt ez idén márciusban is, nem gondolhattuk akkor, hogy ezen az ikonikus helyen találkozunk így, hármasban utoljára.”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kanadába költöznek

Varnus Xavér úgy döntött, hogy édesanyját magával viszi Kanadába, hogy megfelelő támaszt tudjon neki nyújtani.

Októberi temetés

Varnus Ádámot október végén helyezik majd végső nyugalomra a Fiumei úti temetőben, a családi sírkertben. Az eset egyébként még  júniusban történt.

Munkássága

A Wikipédia szerint Varnus Xavér 1977 óta koncertezik; eddigi életében közel háromezer hangversenyt adott. 2011-ben barátságos orgonacsatára hívta ki az 1970-es évek orgona-fenoménját, a 73 esztendős Rhoda Scottot. Egy hetes turnéjuk során négy magyarországi koncertjükre közel 30 ezer jegy fogyott el.

Különleges párbaj

Magánélete

Háromszor volt házas, két fia van: a Torontóban született és ott élő Daniel, valamint az angliai Nicholas. Biszexualitását nyíltan vállalja.

Kanada és Németország

1984 óta kanadai állampolgár, sokszor éveket tölt Európától távol. 2015-ben vásárolt egy berlini lakást, és végleg elköltözött Magyarországról.

A címlapfotó Varnusz Xavér Facebook-oldaláról való.